Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verdediger Bergsma tekent vierjarig contract bij AZ

“Wij zijn niet bang, want Bergsma is erbij,” klonk het vaak in de kleedkamer bij Jong Ajax. Mogelijk dat die liedjes voortaan in Alkmaar worden gezongen, want de verdediger maakt een overstap naar AZ.

21 juni 2018 - 16:11
UsershyraDesktopajax_dataimages20c58ca99445db1d504e1340ff69547b_normal
Bergsma in actie als blije geit met de schaal! © Ajax Images

Afgelopen seizoen was Leon Bergsma de onbetwiste aanvoerder bij Jong Ajax en hij was dan ook de eerste die de kampioensschaal in ontvangst nam na de gewonnen kampioenswedstrijd tegen MVV.

Hoewel de optie in zijn contract werd gelicht voor nog een jaar Ajax, was het de centrale verdediger wel duidelijk dat een grote toekomst in Amsterdam niet voor hem was weggelegd. De overstap naar AZ komt dan ook op een mooi moment.

Bergsma spreekt op de clubwebsite van AZ over een “heerlijk gevoel”, na het zetten van de noodzakelijke krabbels. “Het is fantastisch om bij deze club te mogen tekenen. AZ is voor mij een topclub, geeft de jeugd een kans en speelt mooi attractief voetbal. Daar houd ik van. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen.”

Bergsma doorliep in Amsterdam de volledige jeugdopleiding. Hij debuteerde op 8 mei 2015 voor Jong Ajax in het betaalde voetbal. Hij viel in tegen FC Oss. Tot een debuut in Ajax 1 kwam het nooit, waardoor de teller is blijven hangen op 61 Jupiler Leaguewedstrijden, waarin hij eenmaal doel trof.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >