Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Ryan is een typisch product van de Ajaxschool’

Erik ten Hag is de eerste die de verwachtingen rondom de pas zestienjarige Ryan Gravenberch tempert, maar de oefenmeester liet weten dat de middenvelder het de tweede trainingsweek bij de A-selectie ‘heel aardig deed’.

30 juni 2018 - 12:25
UsershyraDesktopajax_dataimages5c519576b6350ce6c1510790d925fd93_normal
Gravenberch laat zich zien. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Natuurlijk kan de technische staf pas de komende twee weken daadwerkelijk invulling gaan geven aan de formatie die het op 25 juli moet opnemen tegen Sturm Graz. Maar de afwezigheid van een groot aantal spelers dat normaliter in de basis staat, geeft de technische staf de kans om de talenten eens goed van nabij te prikkelen.

Zo zijn in Klosterpforte Jurgen Ekkelenkamp, Victor Jensen, Nicolas Kühn van de partij alsmede de net zestien jaar geworden Gravenberch. De Ajacied die recent een contract tekende en onlangs werd verkozen tot jeugdspeler van het jaar kreeg een compliment van Ten Hag.

“Ryan is een typisch product van de Ajaxschool. Hij is onbevangen, brutaal, moedig, technisch goed en heeft goede fysieke voorwaarden. Tegen Preußen Münster liet ik hem niet voor niets in de eerste helft aantreden. Hij speelde toen met jongens om zich heen die al sneller denken. Je kunt zeggen dat hij dat heel aardig deed. Als ik hem hier zo zie, dan straalt hij plezier uit. Hij vindt het geweldig om hier te zijn, een echte ras-voetballer."

Wat de komende weken en maanden de tiener gaan brengen, blijft nog even onduidelijk. “Dat is afhankelijk van zijn fysieke en geestelijke ontwikkeling. De komende weken en maanden zullen bepalen welke rol hij zal gaan spelen. We blijven hem steeds prikkelen en uitdagen. Uiteindelijk is het de vraag hoe snel hij zich kan aanpassen. Dan kan het heel snel gaan of soms stagneert het proces even.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >