Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico toch met Argentinië naar achtste finales WK

Met Nico Tagliafico wederom in de startopstelling plaatste Argentinië zich dinsdag ten koste van Nigeria (krappe 2-1-zege) voor de achtste finales van het WK. De Ajacied blijft dus actief in Rusland en ontsnapte met zijn ploeg ternauwernood aan een wel heel vroege uitschakeling.

26 juni 2018 - 21:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesbfa5e21056d5dafcc4d3bed38ed264e2_normal
Tagliafico zwijnde met zijn ploeg, maar mag door op het WK. © Pro Shots

Door Floris Roos

De druk op Argentinië was al ruim voor het treffen tegen Nigeria enorm. Iedereen vond wat van de ploeg, met de op de tribunes sigaren wegpaffende Diego Maradona als allergrootste criticaster. Niet zo gek na het 1-1-gelijkspel tegen IJsland en vooral de fikse 3-0 dreun van Kroatië… Het Argentijnse volk stond op het punt om in diepe rouw te worden gedompeld.

Kortom, de ploeg van de geplaagde bondscoach Jorge Sampaoli moest winnen van de ‘Super Eagles’ om de groepsfase te overleven en daarmee een enorme afgang te voorkomen. Op voorhand geen gemakkelijke opgave tegen de Nigerianen die zichzelf bij een goed resultaat ook zouden verzekeren van de achtste finales.

Het Argentijnse volk keek daarbij eens te meer hoopvol naar Lionel Messi. Wat moet de druk op zijn schouders zwaar voelen. De wereldster kon zich dit WK tot dusver niet onderscheiden, maar deed tegen Nigeria dan toch wat zijn land van hem verwachtte. Misschien zelfs wel wat de wereld van hem verwachtte.

Messi koos na dertien minuten precies op tijd de diepte, waardoor hij ontsnapte aan buitenspel. De lange pass van Ever Banega die volgde ving hij behendig op en twee tellen later lag de belangrijke openingstreffer in het Nigeriaanse doelnet. Het was treffer nummer 65 van Messi in de nationale ploeg. Een tweede treffer was een kwartier later bijna een feit, maar de fraaie vrije trap van Messi spatte uiteen op de paal.

De Argentijnen lagen bij rust op koers, maar direct na de thee bewees Javier Mascherano zijn ploeg een slechte dienst. Hij vergreep zich binnen de eigen zestienmeter aan een tegenstander. Victor Moses mocht aanleggen vanaf de stip en faalde niet: 1-1. Met deze tussenstand op het scorebord zou Nigeria zich plaatsen voor de achtste finales en kon Argentinië de koffers pakken.

De Afrikanen hielden na de gelijkmaker ogenschijnlijk eenvoudig stand, terwijl Argentinië steeds verder in het moeras wegzakte en niet bij machte was om de boel te kantelen. Ook Messi kwam niet meer in het stuk voor, waardoor Tagliafico en zijn mannen dreigden met de staart tussen de benen het toernooi te verlaten.

Zo ver kwam het niet. Tien minuten voor tijd ging Tagliafico naar de kant en bracht Sampaoli met Kun Agüero een extra aanvaller om alsnog de winst te forceren. Dat lukte vlak voor tijd alsnog, tot grote opluchting van Maradona op de tribune. Het was Marcos Rojo die een voorzet van Gabriel Mercado knap binnenwerkte: 2-1. In de achtste finales treffen de Argentijnen het sterke Frankrijk.

Een langer verblijf van Argentinië op het WK betekent dat Ajax nog even geduld moet hebben voordat Tagliafico zich weer meldt in Amsterdam. De Ajacieden zijn al vol in voorbereiding op het nieuwe seizoen en vooral het belangrijke treffen met Sturm Graz.

Erik ten Hag ziet zijn groep natuurlijk het liefst zo snel mogelijk compleet, al gaf hij eerder al aan dat hij niet schroomt om Tagliafico gewoon op te stellen tegen Sturm Graz, zelfs al zou Argentinië de finale op het WK halen. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >