Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Revaliderende Sinkgraven voelt zich eindelijk weer goed

We zagen Daley Sinkgraven de laatste weken gelukkig weer vaak buiten trainen, samen met zijn maatje Vaclav Cerny. De bal weer aan de voet, zoals het hoort. Na een slepende enkelkwetsuur is de 22-jarige Ajacied op de weg terug.

27 juni 2018 - 11:10
UsershyraDesktopajax_dataimagesff554f78a91c9fba0feefaaafcf1044f_normal
Verhuisbedrijf 'Sinkgraven & Lang', voor al uw verhuizingen. © Ajax Images

“Ik lig in principe wel op schema,” vertelt Sinkgraven op de website van Ajax. In elk geval zo op schema dat de linkspoot met de selectie meekon op trainingskamp naar Duitsland, waar hij verder kan werken aan zijn herstel. Na drie blessures aan hetzelfde gewricht kan Sinkgraven weer meedoen aan positiespelletjes. “Ik ben blij dat het allemaal goed gaat en voel me ook echt lekker.”

Net als bij Cerny wordt er niks geforceerd. Zo komen partijspelletjes nu echt nog te vroeg. “Dat zal ik langzaam gaan opbouwen. Naarmate kleine partijtjes, zoals één tegen één of twee tegen twee, ook goed gaan, dan weet je dat het echt goed zit. In dat geval verwacht ik wel dat ik redelijk snel weer wedstrijden kan spelen.”

Sinkgraven laat zich geen uitspraken ontlokken over wanneer hij verwacht zijn eerste duel te kunnen spelen. “Nee, ik heb geen tijd of een datum in mijn hoofd waarop ik weer op het veld wil staan. Ik ga mezelf niet meer gek maken. Dat heb ik nu een beetje achter me gelaten. Ik wil niet meer op 80 procent een wedstrijd ingaan. Het moet gewoon helemaal goed zitten, dat ik weet dat ik er tijdens een wedstrijd op 120 procent in kan vliegen.”

Het zijn teksten die we eerder ook uit de mond van Cerny optekenden. Waar de Tsjech weinig angst heeft voor een terugval, lijkt Sinkgraven in eerste instantie wat meer terughoudend. “Natuurlijk houdt het verleden van deze blessure me nog wel bezig. Ik merk het op de trainingen al. Bijvoorbeeld als ik een bal voor mijn linkervoet krijg, wil gaan schieten en plots denk: als dit maar goed gaat.”

Het gaat echter te ver om te stellen dat Sinkgraven ermee worstelt. “Uiteindelijk merk ik dat ik gewoon met links kan schieten, gewoon met links kan kappen en gewoon de duels kan aangaan. Nee, ik maak me er echt geen zorgen over. Ik voel al lange tijd helemaal niets bijzonders meer aan de knie. Het vertrouwen moet alleen terugkomen.''

De Ajacied is vooral opgelucht dat het einde van een rottijd in zicht is. “Gelukkig kan ik nu weer lekker op het veld staan. Ik heb het écht enorm gemist. Bizar eigenlijk hoeveel een voetballer het voetbalspelletje kan missen. Uiteindelijk denk ik wel dat ik hier sterker uit ben gekomen. Achteraf gezien is het misschien wel goed geweest, ook op het mentale vlak. Maar op het moment zelf, tijdens de revalidatie, wil je niets liever dan gewoon lekker voetballen.''

Ook deze uitspraken komen behoorlijk overeen met de teksten die Cerny een week eerder liet horen tegenover Ajax Life. Niet gek, want de twee hadden veel aan elkaar.

“We hebben echt veel steun aan elkaar gehad,” vertelt Sinkgraven daarover. “Hij wist natuurlijk wat ik doormaakte en ik wist het op mijn beurt van hem. We hebben er veel over gepraat. Toen ik in Antwerpen zat, belde ik hem vaak op om te horen wat hij aan het doen was, welke oefeningen. Daar vertelde hij dan heel enthousiast over. We zijn er samen wel goed uitgekomen. Vaclav weet ook dat als hij ergens mee zit, hij altijd bij mij terecht kan.''

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >