Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Privésponsor koopt contract Van Lunteren af bij Ajax

Ze was er vanaf het begin bij, maar na zes seizoenen draagt Desiree van Lunteren niet langer het shirt van Ajax Vrouwen. Het is niets raars dat een Ajaxspeelster een transfer maakt. De manier waarop de overgang naar Duitsland tot stand komt, is wel anders.

18 juni 2018 - 13:21
UsershyraDesktopajax_dataimages42b4378ad8e3a480b9b9ad55ec71a68d_normal
Van Lunteren (rechts) trekt naar de Bundesliga. © Pro Shots

Het contract van Van Lunteren liep nog een jaar door en wordt niet afgekocht door haar nieuwe werkgever SC Freiburg, maar een privésponsor. Dankzij tussenkomst van OrangeGas hoeft de Duitse topclub geen transfersom te betalen.

“De afkoopsom is niet te vergelijken met de bedragen bij de manen, maar het is een serieus bedrag voor het vrouwenvoetbal,” stelt woordvoerder Marcel Borger namens OrangeGas. Hoe serieus dat bedrag precies is, weten we niet.

De 25-jarige Van Lunteren maakte zoals gezegd vanaf de allereerste wedstrijd deel uit van Ajax Vrouwen. Ze ging de boeken in als maakster van het eerste doelpunt en pakte de laatste jaren prijs na prijs. De teller stopt bij twee landstitels en drie KNVB-bekers. Ook werd ze met Oranje Europees kampioen.

Gek genoeg speelt Van Lunteren bij Ajax in de aanval, terwijl ze bij het nationale elftal meestal als verdediger staat opgesteld. De overstap van Van Lunteren is de volgende in een lange lijst van mutaties bij Ajax Vrouwen. Zo’n beetje alle speelsters die vertrekken, gaan richting buitenland.

Merel van Dongen en Ana Romero trekken naar Real Betis Sevilla, Inessa Kaagman gaat naar Everton, Stefanie van der Gragt wordt speelster van FC Barcelona, Davina Philtjens stapt over naar Fiorentina en keepster Eli Sarasola blijft wel binnen de eredivisie: zij trekt naar PSV.

Hier staat tegenover de komst van onder meer ‘anti-Ajacied' Kika van Es en Ellen Jansen (FC Twente), Vanity Lewerissa en Luckie Akkerman (PSV), Marthe Munsterman (Everton) en Eshly Bakker (MSV Duisburg).

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >