Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Marokko en Ziyech kunnen vervolg op WK nu al vergeten

Het optreden van Marokko op het WK blijft beperkt tot drie duels. Ook het tweede groepsduel ging woensdag verloren en dus is een plek bij de eerste twee van groep B uitgesloten. Dit keer was het Portugal van Cristiano Ronaldo te sterk voor de ‘Atlas Leeuwen’.

20 juni 2018 - 15:52
UsershyraDesktopajax_dataimages69ba4cb9613ca16b5a05f354e364343f_normal
Ziyech weet met zijn voorzetten geen ontvanger te vinden. © Pro Shots

De Marokkanen hadden een goed resultaat nodig, maar dit was gezien de Portugese tegenstand gemakkelijker gezegd dan gedaan. Om de kansen op een goede afloop te vergroten werd er zelfs serieus risico genomen door Nordin Amrabat gewoon op te stellen.

Amrabat liep in het eerste groepsduel, met Iran (0-1), een hersenschudding op, maar zijn meespelen werd noodzakelijk geacht. Nog afgezien van de risico’s kon je je al na vier minuten afvragen of het de moeite waard was, want toen kopte Ronaldo al raak uit een korte corner.

Ziyech probeerde Marokko vervolgens bij de hand te nemen en de ploeg creëerde ook wel enkele kansjes, maar er was veel meer voor nodig om de Portugese defensie echt zenuwachtig te maken. Meer bleef uit, Portugese nervositeit eveneens.

Marokko hoopte in de tweede helft het meeste te maken van diverse spelhervattingen, meestal via de voet van Ziyech, maar het lukte maar niet om een doelpunt te maken. Ook tegen Iran brak het missen van enkele mogelijkheden de ploeg al op.

Met het verstrijken van de tijd kwam het naderende onheil steeds dichterbij, totdat het niet meer afgewend kon worden. Als gevolg van de tweede nederlaag is de situatie voor Marokko uitzichtloos. De uitslag van Iran - Spanje doet er in die zin al niet eens meer toe.

Zelfs als Marokko de afsluitende groepswedstrijd tegen Spanje weet te winnen, komt het met drie punten tekort om het WK te mogen vervolgen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >