Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lamprou ook komend seizoen een van de Ajaxdoelmannen

Kostas Lamprou maakt ook komend seizoen deel uit van de selectie van Ajax. De derde doelman verlengt zijn aflopende contract met een jaartje, tot de zomer van 2019. Het kan niet anders of dit wordt spoedig bekend.

20 juni 2018 - 16:39
UsershyraDesktopajax_dataimages3de9657750550201bc7b3c6d6f9bacfc_normal
Lamprou keepte tot dusver twee wedstrijden voor Ajax. © Pro Shots

Lamprou maakte woensdag zijn opwachting tijdens de eerste echte veldtraining. Alsof dit nog geen concrete aanwijzing was, bevestigde Erik ten Hag naderhand nog maar eens dat de Griek ook komend seizoen van de partij is.

Er is vanuit Ajax nog geen officieel bericht over een langer verblijf van de 26-jarige Lamprou, maar dit kan nooit lang meer duren. De keeper versterkte Ajax afgelopen zomer vanwege diverse blessures.

Lamprou zat op dat moment zonder club nadat hij had besloten om Willem II de rug toe te keren. Het is alleen wel de vraag hoeveel speeltijd er voor hem is weggelegd. Spelers boven de 23 jaar mogen niet meer uitkomen voor Jong Ajax in de Jupiler League.

Er worden voor keepers geen uitzonderingen gemaakt, waardoor Lamprou niet langer speelgerechtigd is. De doelman merkte halverwege vorig seizoen juist nog op dat hij graag meer speelminuten wilde. Hoe dit wordt opgelost, is nog even onduidelijk.

Ajax beschikt met Andre Onana over een topkeeper en Benjamin van Leer is ook weer fit. Hij werd weggeplukt bij Roda JC om te rijpen als tweede doelman, maar vanwege diverse blessures kwam dat er nog niet echt van.

Er is alleen dus nog geen officieel bericht over Lamprou. Ook de contractverlenging van Klaas Jan Huntelaar is nog altijd niet officieel aangekondigd. De spits maakte evengoed zijn opwachting op het trainingsveld, dus het zal allemaal wel in orde zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >