Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech en Marokko krijgen enorme dreun van Iran op WK

Marokko is het WK voetbal in Rusland begonnen met een 1-0-nederlaag tegen Iran door een eigen treffer in blessuretijd. We kunnen gerust stellen dat dit voor Hakim Ziyech en zijn ploeggenoten een mokerslag is. De volgende ronde halen wordt een hels karwei…

15 juni 2018 - 18:57
UsershyraDesktopajax_dataimages52caf2ace3af2d9edf7febc75de8af29_normal
Ziyech maait al vroeg over de bal heen, kans verkeken. © Pro Shots

Vooraf betitelde bondscoach Hervé Renard van Marokko het treffen tegen Iran als een ‘must win game’. Niet zo gek als je kijkt naar de overige landen in groep B. Met Portugal en Spanje als latere opponenten was beginnen met een driepunter tegen Iran broodnodig. 

De al vroeg druk zettende Marokkanen begonnen stormachtig aan de strijd en dat resulteerde al in de derde minuut in een megakans voor Ziyech. De (nu nog) Ajacied kreeg een uitstekende mogelijkheid om binnen de zestien doeltreffend uit te halen, maar hij maaide grandioos over de bal heen…

Ziyech en zijn ploegmaten waren de eerste helft duidelijk sterker dan het tot dan toe zwakke Iran. Er waren zeker kansjes, maar Marokko verzuimde de trekker over te halen. Sterker nog, vlak voor rust dook Iran zomaar op voor de neus van doelman Monir El Kajoui, maar de Leeuwen van de Atlas kwamen met de schrik vrij.

Na rust bleken de kansen duur. Ja, er was plots een fijne en venijnige uithaal van Ziyech, maar de doelman van Iran bracht keurig redding. Tot de blessuretijd waren er nauwelijks serieuze doelpogingen te noteren, maar toen sloeg het noodlot voor Marokko toe toen Aziz Bouhaddouz de bal per ongeluk hard achter zijn eigen doelman kopte.

Marokko kan dan ook vol maar dan ook vol aan de bak de komende periode. Op 20 juni treft Ziyech Europees kampioen Portugal en vijf dagen later speelt zijn ploeg de laatste groepswedstrijd tegen Spanje.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >