Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch eerste winnaar Abdelhak Nouri Trofee

Ryan Gravenberch gaat de boeken in als de eerste winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee. Voorheen werd de meest veelbelovende speler uitgeroepen tot Talent van de Toekomst, maar dat verandert nu. De prijs is vernoemd naar het grote talent dat nooit meer zal schitteren in het shirt van Ajax.

07 juni 2018 - 19:04
UsershyraDesktopajax_dataimagesce77eae463dbe69cdcc13ede96f68242_normal
Gravenberch maakt al op jonge leeftijd indruk in Ajaxshirt. © Pro Shots

Het was donderdag een topdag voor de net zestienjarige Gravenberch, die zijn eerste contract bij Ajax ondertekende. Het contract gaat op 1 juli in en kent een looptijd van drie seizoenen. Maar nog veel mooier is de prijs die hij naderhand ontving.

Gravenberch werd uitgeroepen tot de eerste winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee. Ajax kiest jaarlijks het grootste talent van de jeugdopleiding en vanaf nu is de prijs het 'hartjesgebaar' wat Nouri regelmatig maakte.

De uitverkiezing komt Gravenberch toe omdat hij al op zijn vijftiende in Ajax onder 19 actief is, de Future Cup won met Ajax onder 17 en met het Nederlands elftal onder 17 Europees kampioen werd. Tussendoor werd hij ook nog eventjes de jongste doelpuntenmaker ooit in de Uefa Youth League. 

Het leuke is dat Gravenberch al sinds de ouderwetse F1 in de jeugdopleiding van Ajax speelt. Datzelfde geldt voor Brian Brobbey, die ook zijn handtekening mocht zetten onder een eerste Ajaxcontract. Laten we hopen dat het beide talenten goed gaat en ze nog lange tijd schitteren voor de club.

Het is overigens goed om te zien dat de vader en broer van Nouri bij de uitreiking aanwezig waren, net als Edwin van der Sar. We weten allemaal dat er nog van alles speelt inzake de afwikkeling van de trieste gebeurtenissen rondom Nouri, maar hier kwamen beide partijen bij elkaar. 

Ook Nouri's grote vriend Donny van de Beek was van de partij.

 

Abdelhak Nouri Trofee Winner @ryanjiro_ #StayStrongAppie

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >