Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie hoopt nog eens met Messi samen te spelen

Frenkie de Jong gooit onbedoeld een vat olie op het vuur vol transfergeruchten waar ze in Spanje druk mee zijn. De creatieveling van Ajax vertelt dat hij nog eens met Lionel Messi hoopt samen te spelen. Het kan nooit lang duren voordat zo’n bericht overwaait.

18 juni 2018 - 13:51
UsershyraDesktopajax_dataimagesa787806a533c768701c0b53da8dab44a_normal
Ook Frenkie lukt het meestal om een paar mannetjes te passeren. © Pro Shots

De Spaanse krant El Mundo Deportivo haalt zo’n beetje alles uit de kast om Frenkie naar FC Barcelona te schrijven. Een vakantie wordt een moment om te onderhandelen, er worden geheime wapens uit de kast gehaald, berichten verzonnen en ga maar door.

Onderaan de streep meldde Frenkie zich maandag op De Toekomst voor de intake met het oog op het nieuwe seizoen. Dat biedt geen enkele garantie, maar hij is nog altijd speler van Ajax en niet eens op huurbasis.

Frenkie is groot fan van Messi, zo wisten ze ook bij Santos en dus besloot het magazine om daar in aanloop naar het WK over te babbelen. Dat leverde best een leuk gesprekje op. Zo weten we dat Frenkie soms niet naar zijn vriendin luistert als hij naar Messi zit te kijken.

“Ik kijk vanaf de bank naar Barcelona. Meestal zittend, aandachtig. Watertje erbij. Soms kijken vrienden of mijn vriendin mee. Ze mogen best praten, maar soms reageer ik niet als ze iets tegen me zeggen. Of geef ik een half antwoord. Dan gebeurt er weer iets magisch, dat slokt dan al mijn aandacht op.”

Frenkie was twee jaar geleden van de partij bij Barcelona - Real Betis Sevilla om Messi live te aanschouwen. “Of-ie goed was? Hij is altijd goed. Zelfs als-ie niet goed is, doet hij nog een paar dingen die niemand ooit zal kunnen.”

Nicolas Tagliafico is tijdens het WK teamgenoot van Messi en dat maakt Frenkie een beetje jaloers. “Tagliafico zegt altijd als we hem naar Messi vragen: ‘Pffff... Niet normaal zo goed.’ Natuurlijk zou ik ook met hem willen spelen. Hij is bijna 31. Ik moet opschieten, haha.”

Dan wordt het nu een kwestie van aftellen totdat de quotes van Frenkie naar het Spaans zijn vertaald en hij weer op de voorpagina staat. We geven het tot woensdagochtend.

Overigens vertelt Frenkie in de papieren versie van Santos nog veel meer over Messi.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >