Wat gaat er met Frenkie gebeuren? © Pro Shots

Hij stond al een aantal keer pontificaal en groots op de voorpagina’s van Spaanse sportkranten als doelwit van FC Barcelona en nu pakt ook De Telegraaf het op. De Catalaanse grootmacht maakt serieus werk van Frenkie de Jong.

Het gaat misschien wat ver om te stellen dat het bestaansrecht van Ajax op het spel staat, maar de club heeft een zware taak om veelbelovende talenten als Matthijs de Ligt (18) en Frenkie de Jong (21) binnenboord te houden. Justin Kluivert (19) lijkt al niet meer te redden en is onderweg naar Rome.

Eerder liet directeur spelersbeleid Marc Overmars nog weten in het programma Ajax Inside dat ‘geld echt geen thema is,’ om eraan toe te voegen dat Ajax beter de jeugdopleiding kan opdoeken als ‘we spelers van 18 gaan verkopen.’

Nu is Frenkie die leeftijdsgrens al een poosje gepasseerd, maar de jongeling staat natuurlijk nog altijd pas aan het begin van wat een mooie voetbalcarrière moet worden. Afgelopen seizoen had de speler - met een contract tot de zomer van 2022 - flink pech met een blessure. Tijdens de minuten die hij wel maakte, speelde hij achterin.

Met het op handen zijnde vertrek van Hakim Ziyech lijkt het logisch dat Frenkie komend seizoen verhuist naar zijn favoriete plek op het middenveld van Ajax. De vraag is of het zo ver komt of dat FC Barcelona met niet te weigeren aanbiedingen komt. Volgens De Telegraaf heeft Barca zich officieel bij Ajax gemeld.

Frenkie speelde nog geen vol jaar op het middenrif van Ajax en wat dat betreft is de bagage van de Ajacied in de ervaringskoffer wat beperkt. Mogelijk ontstaat een optie waarin Barcelona zich nu al zekerstelt van het aantrekken van De Jong, maar dat Ajax het talent nog een jaar terug huurt.

Het zou passen bij de uitspraken die Frenkie deed bij het ondertekenen van zijn contract tot 2022. “Dit is de allerbeste club om jezelf te ontwikkelen. Ik hoop hier nog een tijdje te spelen en prijzen te winnen. Ik wil vooral graag kampioen worden, de Champions League halen en daarin ver komen.”

Kortom, een eventuele verkoop aan Barcelona en de speler een jaar terug huren zou een uniek onderhandelingsresultaat kunnen zijn waar alle partijen op termijn beter van worden. Wordt vervolgd!

Reacties