Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eiting gaat gewoon alles geven: 'Ben altijd zelfverzekerd'

Lasse Schöne is weer een jaartje ouder en bovendien actief op het WK. Wordt dit de zomer waarin Carel Eiting zijn kans grijpt? De twintigjarige middenvelder hoopt het van harte en doet alles om er een mooi seizoen van te maken, zo vertelt hij na VSSB - Ajax (0-7). “Praatjes zijn gemakkelijk.”

24 juni 2018 - 13:01
UsershyraDesktopajax_dataimages8a62ee6595bd12cc3b6a9f86bb15ccc9_normal
Eiting overrompelt het middenveld van VVSB. © De Brouwer

Door Kevin Van Nunen

Als je met een zak ijs om je knie komt aanlopen, luidt de eerste vraag: hoe gaat het?
“Het gaat goed eigenlijk en ik hoop dat dit zo blijft. Die zak ijs is uit voorzorg. Ik speel zonder pijn. Ik heb het einde van vorig seizoen gemist en moet nu een beetje voorzichtig zijn om te zorgen dat het niet terugkomt. Ik kan gewoon alles, ben helemaal fit en voetbal zonder dat ik ergens last van heb.”

Jouw knieblessure was geen groot nieuws, wat is er precies gebeurd?
“Dat hoeft wat mij betreft ook niet. Ik heb een klein scheurtje in de buitenband en mijn meniscus is wat beschadigd. Misschien liep ik er iets te lang mee door. Ik had het gevoel dat ik wat kansen zou krijgen bij het eerste elftal en dan wil je blijven aanhaken. Achteraf is het gemakkelijk praten, maar je weet niet wat er anders was gebeurd.”

Het begon dus op te spelen na je goede optreden tijdens PEC-uit...
“Een blessure komt eigenlijk nooit goed uit, maar ik ga er niet dramatisch over doen. Het gebeurt wanneer het gebeurt en ik heb ook weer niet zo veel gemist. Ik hoop vooral dit seizoen volledig fit te zijn. Of PEC-uit naar meer smaakt? Als je speelt, smaakt het altijd naar meer. Of je goed speelt of minder maakt niet uit, het smaakt altijd naar meer. Ik vind het mooi als mensen hopen dat ik in de basis komt, dat is precies wat je moet laten zien als je invaller bent. Dat de mensen denken: die jongen moet erin. Het liefst heb ik dat de trainer er ook zo over denkt, haha.”

Schöne speelt met Denemarken op het WK, hoe schat jij je kansen in?
“Bij Ajax weet je nooit wat er gaat gebeuren. Ik bedoel, er wordt altijd zo veel gespeculeerd en ik kijk alleen maar mezelf. Ik ga alles geven, ben altijd zelfverzekerd en dan zie ik wel of en hoeveel speeltijd ik krijg. Het doel van iedereen die tegen VVSB speelde, is hetzelfde. Ieders doel is om basisspeler van Ajax te worden. Of dat snel of langzaam gaat, weet je niet.”

Kun jij eigenlijk ook vanuit de verdediging spelen, zoals Frenkie de Jong?
“Jazeker, dat zou ik ook kunnen. Ik heb vroeger veel als verdediger gespeeld. Er zijn diverse opties voor mij. Het gaat er uiteindelijk om dat het elftal goed staat, daar sleutelen we nu aan. Ik heb meer kansen dan een pure linksbuiten omdat ik op twee posities kan spelen: middenvelder en verdediger. Misschien is dat gunstig, misschien ook niet. Jairo Riedewald was ook een fantastische speler. Het is niet zo dat ik ervoor waak ergens precies tussenin te vallen. Ik zie het nog niet als valkuil dat ik op meerdere plekken kan voetballen. Als je op een roulerend middenveld voetbalt, maakt het ook niet uit waar je precies staat.”

Er is vorig seizoen onwijs veel gebeurd en lang niet alle supporters hebben alweer zin in een nieuw seizoen. Proef jij in de kleedkamer iets van frisse moed?
“Dat proef ik zeker! Ik proef rond het begin van dit nieuwe seizoen gewoon hetzelfde als altijd bij Ajax. Het is heel lekker dat we toewerken naar een mooie wedstrijd, tegen Sturm Graz. Er is altijd veel vertrouwen in de spelersgroep en in elkaar. Het zou slecht zijn als dat niet zo is. We geloven erin, tot de laatste seconde. We moeten even het drempeltje over, want de supporters hebben zoiets van: laat het nu maar eens zien.”

“We moeten het ook laten zien. Praatjes zijn gemakkelijk en ik kan wel van alles roepen hier, maar we gaan er gewoon alles aan doen om er een goed seizoen van te maken. Het is elk jaar tijd voor een goed seizoen. De hoogste tijd? Dat wordt altijd gezegd. Als Ajax wel kampioen wordt, valt het daarna ook tegen als je tweede wordt. Het moet altijd beter. En terecht ook.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >