Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Einde WK voor Tadic na nederlaag tegen Brazilië

Het WK is ten einde voor Dusan Tadic. De Servische aankoop van Ajax kon niet voorkomen dat zijn ploeg verloor van Brazilië (0-2) en op de derde plaats van groep E eindigde. Dit betekent dat Servië terug naar huis vliegt en Tadic zich binnenkort kan melden in Amsterdam.

27 juni 2018 - 21:50
UsershyraDesktopajax_dataimages1703bc4eafb9cf1004441f52a1637610_normal

Het werd voor Tadic een dag met twee gezichten. Aan de ene kant was het een mooie dag omdat zijn transfer naar Ajax werd aangekondigd, aan de andere kant was het een treurige dag omdat Servië er niet in slaagde de achtste finales te bereiken.

Een schrale troost is dat de opdracht op voorhand een moeilijke was. Zie Brazilië namelijk maar eens te kloppen. Dat is wat er nodig was om de groepsfase te overleven, zeker na de onnodige nederlaag van vrijdag tegen Zwitserland. Het ging van 1-0 naar 1-2.

Zo'n mooie uitgangspositie zat er tegen de 'goddelijke kanaries' geen moment in voor Servië. De Brazilianen weten de boel tegenwoordig achterin aardig gesloten te houden en toen Coutinho een prachtige pass zag promoveren tot assist, dankzij een tikje van Paulinho, wist je hoe laat het was.

De Serviërs probeerden het heus en kwamen na ruim een uur spelen steeds dichter in de buurt van het doel van Brazilië. Als er een kans werd afgedwongen, schortte het echter aan de afronding. Met iets meer mazzel of scherpte had Aleksandar Mitrovic zijn naam wel terug gezien op het scorebord.

Juist toen de hoop op een gelijkmaker langzaam begon toe te nemen, deed Thiago Silva wat Mitrovic naliet: raak koppen. De verdediger maakt er 2-0 van en daarmee was het wel gespeeld. Ook de gang van zaken bij Zwitserland - Costa Rica (2-2) deed er toen helemaal niet meer toe.

Eerlijk is eerlijk, de uitschakeling van Tadic op het WK komt Ajax niet slecht uit. Over een week of vier staat het heenduel met Sturm Graz alweer op het programma en de nieuwe aankoop moet nog eventjes op vakantie. Dankzij de eliminatie is er nu tenminste iets meer speling.

We durven trouwens niet nog aan te geven wanneer voor Tadic de eerste training onder Erik ten Hag op het programma staat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >