Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Diverse blessurezorgen in eerste week van voorbereiding

De selectie is half juni nog altijd behoorlijk intact, maar diverse spelers zijn nog verre van topfit. Aan de ene kant is dat logisch omdat alles nu pas weer begint, aan de andere kant had je ook gehoopt dat enkele blessures tot het verleden behoorden.

20 juni 2018 - 15:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesb3e400ab36c5987c06dac667b4548ab9_normal
Beide De Jongs zitten in de lappenmand. © Pro Shots

Het was goed om Vaclav Cerny en Daley Sinkgraven weer op het trainingsveld te zien, maar Cerny is voorlopig nog niet inzetbaar. Erik ten Hag had het zelfs over ‘het najaar’ voordat hij Cerny weer in actie verwacht.

De Tsjech zegt zelf in de laatste fase te zitten van het herstel van een kruisbandblessure, maar voegt hier aan toe dat hij absoluut geen risico wil nemen. Betere berichten zijn er over Sinkgraven, die ook herstellende is van een knieblessure en terugslag op terugslag kreeg. De linkspoot liet het partijtje nog wel aan zich voorbij gaan.

Sinkgraven reist volgende week met Ajax mee naar Duitsland, waar een eerste serieuze basis wordt gelegd om een topconditie te kweken. Donny van de Beek meldt zich na het weekeinde om met Ajax op trainingskamp te gaan, maar zijn liesklachten zijn nog altijd niet over.

Die liesklachten waren er de reden van dat Van de Beek een beetje tegenviel bij het Nederlands elftal. Hij moest de tweede oefenwedstrijd, tegen Italië, zelfs aan zich voorbij laten gaan, zo begrepen we uit een toelichting van Ten Hag. Waarschijnlijk wordt begin volgende week meer duidelijk.

Meer duidelijkheid ontbreekt nog altijd omtrent het herstel van Frenkie de Jong. Ajax kan veel baat hebben bij de creatieve impulsen van Frenkie, maar de vraag is wanneer hij die weer kan geven. Zeker is alvast dat Frenkie niet afreist naar Duitsland.

Ten Hag gaf zelfs aan dat Frenkie nu al een vraagteken vormt in ieder geval de eerste ontmoeting met Sturm Graz. Die Europese wedstrijd is pas 25 juli, de return is een week later. Frenkie kampt al sinds eind februari met een enkelblessure, die dus nog altijd niet is genezen.

Ook de andere De Jong lijkt met een blessure te kampen. Siem de Jong moest de eerste veldtraining al vroeg staken. Siem meldde zich met pijn in de kuit langs de kant. Het gekke is dat er tot dat moment slechts wat licht loopwerk was verricht. Er hoefde niemand volle bak te geven, maar toch haakte Siem al af.

Tenslotte bleef Andre Onana binnen tijdens de eerste oefensessie, maar hij sluit spoedig aan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >