Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Denen plaatsen zich met Dolberg voor achtste finales

Denemarken heeft zich zonder al te veel zorgen geplaatst voor de achtste finales. Het afsluitende groepsduel werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Frankrijk. Beide ploegen vonden het wel best en maakten er geen sprankelend duel van. Kasper Dolberg werd een kwartiertje speeltijd gegund.

26 juni 2018 - 17:51
UsershyraDesktopajax_dataimages32b4170571ea111db91f8cd8045e5bc7_normal
Na enige tijd bankzitten neemt Dolberg nu actief deel aan het WK. © Pro Shots

Een gelijkspelletje was voor de Denen bij voorbaat genoeg om de groepsfase te overleven. Aangezien Frankrijk zich in dat geval tot groepswinnaar kroonde, werd vooraf in Moskou al ernstig rekening gehouden met een soort van salonremise.

Of het inderdaad een salonremise was, achterhalen we misschien wel nooit. Feit is dat er weinig verheffends gebeurde. De ontwikkelingen bij Australië - Peru vormden voor beide equipes ook al geen aanleiding om in actie te komen, aangezien de puntloze Peruanen met 0-2 wonnen.

Het gaat er weer echt om in de knockout-fase. Denemarken treft in de volgende ronde waarschijnlijk Kroatië, dat over de beste papieren beschikt om groep D winnend af te sluiten. Een gemakkelijke opgave wordt dat niet, maar dat dachten we op het eerste gezicht ook na de WK-loting.

Grote vraag is welke rol er in het vervolg is weggelegd voor Lasse Schöne. De Ajacied mocht tijdens het openingsduel invallen vanwege een blessure, begon vervolgens in de basis en bleef nu negentig minuten op de bank.

Schöne weet nu precies hoe dit WK tot de 75ste minuut voor Dolberg verliep. De spits mocht eindelijk van de bank komen en werd een kwartiertje in de punt van de aanval geposteerd. Een doelpunt maakte de twintigjarige Dolberg niet, maar hij kan nu wel mooi opscheppen dat hij op een WK heeft gespeeld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >