Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Basisspeler Tagliafico speelt met Argentinië gelijk tegen Ijsland

Nadat gisteren Hakim Ziyech in actie kwam op het WK, was het vandaag de beurt aan Ajacied nummer twee: Argentijn Nicolas Tagliafico. De linksback speelde negentig minuten mee tegen Ijsland, maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd eindigde in 1-1.

16 juni 2018 - 17:11
UsershyraDesktopajax_dataimagesfef78d849c4a6406a37ba522aeda7e35_normal
Tagliafico mocht met Messi op de foto. © Pro Shots

Uitgerekend Tagliafico kreeg in de achtste minuut de eerste grote kans van de wedstrijd. Hij verlengde een vrije trap van Lionel Messi met zijn hoofd, maar zag zijn inzet naast gaan. Het bleek een voorbode van een periode waarin Argentinië aandrong, wat in de twintigste minuut een doelpunt van Aguëro teweeg bracht. Na een strakke inspeelpass draaide de spits van Manchester City kort weg en schoot hij met links verwoestend raak. Tagliafico was er als de kippen bij om hem te feliciteren.

Oud-Heerenveenspits Alfred Finnbogason zorgde al gauw voor de gelijkmaker. Doelman van Argentinië, Willy Caballero, verwerkte een lage voorzet maar half en stelde Finnbogason in staat om de afgeslagen bal binnen te schuiven.

Hoewel Tagliafico persoonlijk weinig te verwijten viel, schutterde de achterhoede van de vicewereldkampioen bij elke Ijslandse zucht. Onder aanvoering van oud-AZ’er Aron Gunnarsson, die van elke ingooi een kans maakte, kreeg Argentinië met enige regelmaat luchtgevaar te verwerken.

Toch kreeg Argentinië, halverwege de tweede helft, in de persoon van Messi, middels een penalty, een uitgelezen mogelijkheid om wederom de voorsprong te grijpen. De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar zag zijn slap ingeschoten strafschop echter gekeerd worden door doelman Hannes Halldórsson, die nog een blauwe maandag voor NEC speelde.

De gemiste strafschop was niet de laatste kans die Argentinië zou krijgen. Waar de Ijslanders lang onvermoeibaar leken, begon de intensieve speelwijze hen overduidelijk parten te spelen.  Dit leverde enkele kansen op, vooral van de voet van Messi, maar van een serieus slotoffensief was geen sprake.

Argentinië ontmoet donderdag Kroatië, dat later vandaag nog in actie komt tegen Nigeria. Ijsland speelt vrijdag, logischerwijs tegen Nigeria.  

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >