Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil mensen beter opleiden op gebied van reanimatie

Ajax start op korte termijn een initiatief om mensen - tot op amateurniveau - beter op te leiden, zodat zij precies weten hoe te handelen wanneer een speler in elkaar zakt. Dit liet algemeen directeur Edwin van der Sar weten tijdens de persverklaring over de situatie rondom Abelhak Nouri, waarbij naar nu blijkt niet goed is gehandeld.

25 juni 2018 - 20:30
UsershyraDesktopajax_dataimages12d74eda2d4c223c66ddae66417b5cbc_normal
Nouri brengt onbedoeld een hoop in gang. © Pro Shots

“Wij voelen naar aanleiding van deze situatie een bredere verantwoordelijkheid,” zo sprak Van der Sar in de perszaal van Ajax. “Want wat daar in Oostenrijk met Abdelhak is gebeurd, kan ook andere voetballers overkomen. Niet alleen profvoetballers, maar ook amateurvoetballers.”

Van der Sar: “Wij voelen de verantwoordelijkheid, als grootste club van Nederland, om onze ervaring om te zetten in leerpunten voor iedereen in ons land die zich bezighoudt met de gezondheid van voetballers. Clubartsen, fysiotherapeuten, verzorgers in het amateurvoetbal - het is voor iedereen van belang om te weten hoe je moet handelen als een speler zomaar in elkaar zakt op het veld.”

De club heeft daarvoor ook een plan, zo maakte Sar duidelijk. “Wij starten op korte termijn een initiatief om tot op amateurniveau mensen beter op te leiden op dit vlak. Wij voelen die verplichting jegens Abdelhak, zijn familie, onze selectie en uiteindelijke alle voetballers in Nederland.”

De algemeen directeur stelde bovendien dat de zorg en aandacht voor Abdelhak en zijn familie nu de prioriteit van Ajax heeft. “Het eerste dat wij nu gaan doen is opnieuw met de familie Nouri in overleg treden. Het gaat er nu om dat wij doen wat nodig is om invulling te geven aan de verantwoordelijkheid die wij als club, maar zeker ook als mens, als collega’s en vrienden van Appie, hebben.”

Tot slot verzocht Van der Sar de familie van Nouri, ook op hun verzoek, zo veel mogelijk met rust te laten en niet te benaderen met vragen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >