Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen naar Noord-Ierland in CL-voorronde

Als Ajax Vrouwen voor de tweede keer op rij Champions League wil spelen, moet het in Noord-Ierland kwalificatie afdwingen. Dit is het concrete resultaat van de loting die vrijdag werd uitgevoerd door de Uefa.

22 juni 2018 - 14:11
UsershyraDesktopajax_dataimages0f6819f028fe2d085fde8b28a7a27058_normal
De schaal vormt geen garantie voor het spelen van CL. © Ajax Images

Het lukte Ajax Vrouwen vorig seizoen om de knockout-fase van het kampioenenbal te bereiken – dat is het in het vrouwenvoetbal nog – en ook al werd het opnieuw kampioen, ook dit jaar moet kwalificatie via een voorronde worden verwezenlijkt.

Ajax Vrouwen komt tegenover Thor/ka (IJsland), Wexford Youths Women FC (Ierland) en Linfield Ladies uit Noord-Ierland te staan. Er wordt op het complex van Linfield, in Belfast, een groepsfase afgewerkt en de winnaar meldt zich in de Champions League.

Er zijn in totaal tien groepen, waarvan de groepswinnaars zich sowieso plaatsen voor het hoofdtoernooi. Ook de twee beste nummers twee stoten door. De kwalificatie wordt tussen 7 en 13 augustus gespeeld.

Als gevolg van een heleboel transfers treedt Ajax Vrouwen met een bijna volledig nieuw elftal aan. Trainer Benno Nihom wacht de schone taak om binnen de kortste keren een nieuw team te smeden, want er moet dus al snel gepresteerd worden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >