Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax informeert familie, selectie en betrokkenen persoonlijk

Algemeen directeur Edwin van der Sar ging namens Ajax maandagavond tijdens een ingelaste persconferentie diep door het stof. De club erkent dat de behandeling van Abdelhak Nouri op het veld in Oostenrijk in juli 2017 niet adequaat was. Van der Sar ging laat in de middag langs bij de familie van Nouri om hen hierover persoonlijk in te lichten.

25 juni 2018 - 19:40
UsershyraDesktopajax_dataimagesff87bae4b2f034c15af46ef54c9885a4_normal
Van der Sar ging persoonlijk bij de familie Nouri langs. © De Brouwer

Tijdens de persverklaring oogde Van der Sar logischerwijs geëmotioneerd toen hij stelde dat Ajax de volle aansprakelijkheid voor de gevolgen van het inadequaat behandelen van Nouri accepteert.

Van der Sar bood tijdens de persverklaring zijn verontschuldigingen aan richting de familie Nouri, die hij eerder die dag al persoonlijk sprak. Van der Sar vond het belangrijk bij hen langs te gaan en de boodschap zelf te brengen en stelde er een ‘goed gesprek’ te hebben gehad, al was duidelijk dat het een van zijn de moeilijkste momenten als algemeen directeur van Ajax was.

De selectie van Ajax vertrok eerder vandaag naar het trainingskamp in Duitsland en is bij aankomst door directeur spelersbeleid Marc Overmars op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen. Donny van de Beek kampt met een sluimerende blessure en bleef achter in Nederland. De boezemvriend van Nouri is persoonlijk gebeld.

Ook zijn zo veel mogelijk andere direct betrokkenen, zoals de WK-gangers, Marcel Keizer en Hennie Spijkerman, op de hoogte gebracht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >