Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bij loting voorronde gekoppeld aan Sturm Graz

De Ajacieden kennen hun tegenstander in de tweede voorronde van de Champions League. Het is Sturm Graz geworden. Als Ajax de Oostenrijkers weet te verslaan, is het verzekerd van een ticket voor een Europese groepsfase.

19 juni 2018 - 14:19
UsershyraDesktopajax_dataimages8b7bcbb4edaed52dfa8932398dfa7ac3_normal
Hopelijk is er dit keer geen penalty van Galasek nodig. © Ajax Images

Het verslaan van Sturm Graz is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is weliswaar geen grote naam, maar dat waren eerdere Oostenrijkse tegenstanders als Red Bull Salzburg en Rapid Wien ook niet bepaald. Dat liep twee keer uit op een stevige teleurstelling.

De eerste ontmoeting met Sturm Graz – tevens bekerwinnaar – mag in de derde week van juli worden bijgeschreven in de agenda’s. Het gaat om dinsdag 24 of woensdag 25 juli, dat is nog niet direct duidelijk. Een week later is de return. Ajax speelt eerst thuis.

De trainer van Sturm Graz, Heiko Vogel, hoopte Ajax juist te ontlopen. “Als ik kijk naar het sportieve aspect… Nee, alsjeblieft geen Ajax,” liet hij eind vorig seizoen nog weten. Vogel had liever FC Basel uit het balletje zien komen als tegenstander.

Ajax nam het tijdens een Europese voorronde al eens eerder op tegen een ploeg uit Graz. Dat was in 2003, tegen Grazer AK. Er was uiteindelijk een penalty van Tomas Galasek voor nodig, in de noodzakelijke verlenging, om het ticket voor de Champions League te verzilveren.

De ploeg van Erik ten Hag keert nu terug naar de speellocatie van destijds, al heet het Arnold Schwarzenegger Stadion inmiddels de Merkur Arena. Meer informatie over de kaartverkoop voor het thuisduel volgt zodra de speeldatum is vastgesteld.

We weten wel al dat er 32.000 passe-partouts zijn verkocht. We kunnen ons dus opmaken voor een goed gevulde Johan Cruijff Arena. Hopelijk wordt het een ouderwets Europees avondje, dat naar meer smaakt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >