Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax beurt een miljoen euro dankzij kwartet WK-gangers

Het is je vast niet ontgaan dat het WK op het punt van beginnen staat. Maar nog voordat de bal rolt, begon voor Ajax de teller al te lopen. Dankzij het afvaardigen van vier spelers komt de club in aanmerking voor allerlei financiële vergoedingen van de Fifa.

13 juni 2018 - 15:09
UsershyraDesktopajax_dataimages27627f700a60b0abc83be04fb9091398_normal
Ook voor Ziyech ontvangt Ajax 8.530 dollar per dag. © Pro Shots

Het is en blijft soms een beetje een moeilijk verhaal dat de werkgever vakantie heeft, terwijl de werknemer in actie moet komen. Er spelen ook nog eens allerlei risico’s mee. Dan bedoelen we nog niet eens een transfer, eerder een blessure.

Daar is iets op bedacht. De Fifa komt clubs waarvan spelers zijn geselecteerd tegemoet in de vorm van financiële compensatie. Dit levert Ajax komende zomer een leuk zakcentje op, zelfs nu het Nederlands elftal ontbreekt.

De Fifa betaalt per dag per speler een vergoeding van 8.530 dollar. De teller is twee weken terug al gestart en stopt op de dag na uitschakeling van het land van de speler. Namens Ajax is een kwartet actief: Kasper Dolberg, Lasse Schöne, Nicolás Tagliafico en Hakim Ziyech.

Het afvaardigen van deze vier spelers levert Ajax minimaal 1,1 miljoen dollar op. Dat komt volgens de huidige wisselkoers neer op krap een miljoen euro. Lukt het de Denen, Argentijnen of Marokkanen om de groepsfase te overleven, dan wordt deze grens overschreden.

Ook de prestaties van Colombia zijn het waard om in de gaten te houden. Hoe dat zit? De Fifa kijkt naar clubs waarvoor de betreffende speler de laatste twee seizoenen in actie kwam. Is er sprake van meerdere gediende clubs, dan moet de vergoeding gedeeld worden.

Hier is sprake van bij Davinson Sánchez. Zo profiteert Ajax nog steeds een beetje mee, terwijl de verdediger tegenwoordig onder contract staat bij Tottenham Hotspur. Omdat dit andersom net zo goed geldt voor Tagliafico, komt het aantal netto-Ajacieden toch uit op vier stuks.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >