Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Gelukkig, Urby heeft geen wraakgevoelens naar Ajax...

Urby Emanuelson kijkt in een leuk gesprek met FunX uitgebreid terug op zijn carrière en lijkt dik tevreden over hoe het allemaal gegaan is, behoudens zijn periode bij AS Roma. Daar was hij niet gelukkig, maar inmiddels zien we de 31-jarige weer dartelen over de velden in dienst van FC Utrecht.

23 mei 2018 - 10:03

“Ik heb zeven jaar in het buitenland gezeten. Ik heb daar goede dingen meegemaakt, maar ook mindere dingen,” aldus Emanuelson, die stelt vooral bij AS Roma doodongelukkig te zijn geweest. “Ik raakte gewoon een beetje het vertrouwen in de mens kwijt, zeg maar. Dat was omdat mij dingen werden beloofd door clubs, waar eigenlijk maar weinig van terecht kwam.”

Na zijn weinig succesvolle periode in Rome, zagen we de voormalig Ajacied terug bij Atalanta Bergamo, Hellas Verona en Sheffield Wednesday. Ook zijn tijd bij die clubs kunnen we niet omschrijven als een groot succes. “Mijn kinderen zaten in Nederland, mijn vrienden en familie. Daardoor was de keus voor mij makkelijk om terug te keren naar vertrouwd gebied.”

Bij ‘vertrouwd gebied in Nederland’ denk je bij Emanuelson gelijk aan Ajax. De speler zelf hoopte dan ook op een telefoontje uit Amsterdam. Daar zochten ze toch een linksback? Het belletje kwam niet en dat is natuurlijk ook niet zo heel vreemd, aangezien Emanuelson vanaf 2014 amper speelde bij zijn laatste drie clubs. Dan is het niet gek dat Ajax niet vooraan in de rij staat.

Toch ziet Emanuelson dat kennelijk een beetje anders. Hoewel hij gelukkig weer regelmatig speelt in de Domstad, zit hij er ook nog wel eens op de bank. Desondanks leek hij toch in de verwachting te leven dat Ajax zich wel zou melden.

“Ik hoop dat ze er nu spijt van hebben dat ze niet aan mij hebben gedacht, maar ik leef niet met wraakgevoelens,” vertelt Emanuelson. Op basis waarvan Ajax precies spijt zou moeten hebben weten we niet, maar we zijn opgelucht dat Emanuelson kennelijk geen ‘wraakgevoelens’ heeft...

“Als Ajax komt, dan komen ze. Komen ze niet, dan ga ik gewoon lekker verder. Je moet ook realistisch zijn,” vervolgt Emanuelson. “Het hoeft voor mij geen Real Madrid of Barcelona te zijn. Ik ben ook hartstikke blij met FC Utrecht.”

Dat lijkt ons inderdaad vrij realistisch.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >