Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitvak zingt 'Slaap kindje, slaap' in eerste helft Excelsior-uit

Wij zijn graag positief kritisch, maar ook eerlijk. En het eerlijke oordeel over de eerste helft van Excelsior-uit luidt dat het spel van Ajax niet om aan te gluren was. Wij waren blijkbaar niet de enigen die dat vonden, want het uitvak was er op een gegeven moment ook wel klaar mee.

06 mei 2018 - 19:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesa5eaca3f804967f0a6de8e576b549d25_normal
Diverse spelers gooiden na afloop hun shirtje in het publiek. © Pro Shots

Er lukte de eerste 45 minuten helemaal niets bij Ajax, met als dieptepunt een knullig eigen doelpunt van Matthijs de Ligt. De verdediger speelde te hard terug op doelman Kostas Lamprou, voor wie er niets anders opzat dan de bal uit het net te vissen.

Aanvallend stelde Ajax hier precies niets tegenover. Zo kabbelde de wedstrijd maar een beetje voort en de 400 Ajacieden die hun zonnige zondag opgaven voor een tripje Woudestein, hadden er toen wel genoeg van. “Slaap kindje, slaap. Daar buiten loopt een schaap,” klonk het in het uitvak.

Excelsior heeft maar een klein stadionnetje en dus was het spreekkoor duidelijk te horen. Vandaar dat Fox Sports er snel bij was om de camera's te richten op Erik ten Hag, met het uitvak in hetzelfde shot gevangen. Gelukkig stelde Ajax na rust orde op zaken en won het met 1-2.

Dit neemt niet weg dat de onvrede onder supporters groot is. Zo groot zelfs dat er nog wel meer spreekkoren te horen waren. “Erik, rot op,” om maar een voorbeeld te noemen. De trainer is pas zo'n vier maanden in dienst bij Ajax, maar het uitvak ziet hem liever alweer gaan.

Het is geen geheim dat de populariteit van Ten Hag nogal tegenvalt. De trainer baart opzien met bijzondere uitspraken en wissels die op de tribune niet altijd evengoed gevolgd kunnen worden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >