Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verwacht dat Ajax drie transfers kan opvangen

Erik ten Hag (45) begon in januari aan het hoofdtrainerschap bij Ajax. Hij maakt de tussenbalans op en moet dat richting eind augustus opnieuw doen, als hij weet hoe de selectie ervoor staat. De trainer denkt dat Ajax wel wat klappen kan opvangen.

17 mei 2018 - 15:14
UsershyraDesktopajax_dataimagesd3e43f2bcfc8bcc18050855751a56f50_normal
De trainer bedoelt uiteraard niet het vertrek van drie absolute toppers. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Het vertrek van drie basisspelers – Klaassen, Sánchez, Traoré – bleek afgelopen zomer funest, maar je ontkomt er nu eenmaal niet aan dat er spelers vertrekken. Dat calculeert Ten Hag ook in en hij denkt dat Ajax wel wat klappen kan opvangen.

“Drie is te doen. Dan heb ik het niet over drie van elf basisspelers, maar drie uit de eerste vijftien selectiespelers. Dat is op te vangen. Helemaal bij Ajax met die talentenfabriek. Het mooist is eigenlijk als je twee transfers doet,” aldus Ten Hag tegenover Ajax Life.

“Als trainer wil je dat helemaal niet, maar ik snap dat iedere club – ook Ajax – dat bedrijfstechnisch nodig heeft,” vervolgt de trainer in een uitgebreid interview, dat vrijdag valt te lezen als onze krant bij alle leden van SV Ajax wordt bezorgd.

Of dit ook gaat lukken, moet blijken. Uit de eerste vijftien zijn Viergever en Younes al weggevallen, terwijl er aan Kluivert en Ziyech wordt getrokken en diverse spelers hun vertrekwens intern hebben geuit. Kortom, tot drie tellen is zo gebeurd.

Het zou een trendbreuk zijn als Ajax een miljoenentransfer blokkeert. “Dat is aan de directie”, stelt Ten Hag. “Als er morgen een club uit de top-vijf van Europa komt en die legt een astronomisch bedrag neer, waar blijf je dan? Welke druk ontstaat er dan?”

Toch hoopt de trainer het geraamte van de selectie bijeen te houden. “Wij hebben de spelers in een groepsgesprek geprobeerd duidelijk te maken dat we op een gezamenlijke missie zijn om Ajax weer succesvol te laten zijn. We willen een team bouwen.”

Hij vervolgt: “Niet voor een seizoen, maar voor de langere termijn. Uiteindelijk moet iedere speler daarin zijn eigen keuze maken. Anderzijds staan ze natuurlijk gewoon onder contract bij Ajax.”

Ben je benieuwd naar het volledige interview met Ten Hag? Spoed je dan vrijdag naar je brievenbus, want dan wordt de laatste krant van het seizoen bezorgd. Wil jij vanaf de zomer ook graag de krant ontvangen? Sluit je dan aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >