Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Basisspeler Tagliafico oefent met zijn Argentinië en wint dik

Nico Tagliafico leeft zijn droom, dat kunnen we wel stellen. De Argentijn is door bondscoach Jorge Sampaoli opgeroepen voor het WK. In aanloop naar dat toernooi oefende Argentinië tegen Haïti. Met de Ajacied in de startopstelling werd dik gewonnen: 4-0.

30 mei 2018 - 09:32
UsershyraDesktopajax_dataimagesd4156444f807e87297c630605261e3f2_normal
Tagliafico leeft zijn droom via Ajax. Dat is mooi. © Pro Shots

Dat Sampaoli veel vertrouwen heeft in Tagliafico bleek afgelopen seizoen al. De bondscoach van de Zuid-Amerikaanse ploeg nam een aantal keer plaats in de Johan Cruijff Arena om met eigen ogen te zien hoe de kersverse Ajacied al snel de harten stal in Amsterdam.

Wat Sampaoli zag, moet hem zijn bevallen. Niet alleen behoort Tagliafico tot het keurkorps dat naar het WK mag, ook in het oefenduel met Haïti mocht de Ajacied weer eens vanaf de eerste minuut starten.

De eindstand van 4-0 was al bereikt toen Tagliafico werd afgelost door Marcos Acuna. Dat was zo’n twintig minuten voor het einde van het duel. De kleine grote man was Lionel Messi. De vedette trof driemaal doel. De vierde treffer kwam op naam van Sergio Agüero.

Het WK voetbal nadert voor Tagliafico en zijn teamgenoten inmiddels met rasse schreden. De Argentijnen zijn ingedeeld in een leuke groep met IJsland, Nigeria en Kroatië.

Tagliafico kijkt enorm uit naar dat grote podium, zo liet hij eerder al in de Argentijnse media weten. “Ik kan het nog steeds amper bevatten. Het is alsof ik droom. Ik wil met beide benen op de grond blijven staan en doe gewoon mijn best.”

Landgenoot Lissandro Magallan kijkt vast met een schuin oog mee. De verdediger en beoogde aanwinst van Ajax zou zich deze week in Amsterdam melden voor de medische keuring en het ondertekenen van een contract.

Als Tagliafico zich via Ajax in de nationale ploeg kan voetballen, wie weet wat dat op termijn voor Magallan betekent. Voor Ajax is het in elk geval positief, want het blijkt dat je als speler in Amsterdam wel degelijk kunt opvallen met een uiverkiezing voor een WK voetbal. Dat zien andere spelers ook.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >