Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs acht kans op doorbraak het grootst bij Ajax

Perr Schuurs kende een droomseizoen met Fortuna Sittard. Als aanvoerder van de promovendus speelde hij zich in de kijker bij de traditionele top drie. Schuurs zag in Amsterdam echter de meeste kans op slagen, dus viel de keus uiteindelijk op Ajax.

30 mei 2018 - 11:01
UsershyraDesktopajax_dataimages61f00ff95c58ade1aac54296ce70dd8b_normal
De ouders van Schuurs zagen hem liever in een PSV-shirt voetballen. © Ajax Images

Naast Ajax en PSV meldde ook Feyenoord zich voor Schuurs. “Maar die club viel al snel af. Als je daar niet in het eerste speelt, kun je maar één keer in de drie weken met de beloften op maandagmiddag spelen. Dat was geen optie,” vertelt de centrale verdediger aan Voetbal International.

Schuurs liet in een eerder interview al weten dat hij in principe bij het eerste elftal aansluit, maar dat geeft uiteraard geen garantie op een basisplaats. “Bij Ajax heb je het beloftenteam in de Jupiler League. Niet dat ik ervan uitga dat ik daar ga spelen, maar het is beter om het als achtervang te hebben.”

Schuurs maakte onlangs zijn officieuze debuut voor Ajax, maar als het aan zijn ouders had gelegen, voetbalde hij nu in Eindhoven. “Mijn ouders hadden een voorkeur voor PSV, ik voor Ajax. Dat je als jeugdige speler daar echt kansen krijgt, gaf wel de doorslag.”

 “Leeftijd lijkt er niet toe te doen bij Ajax. Als je een kans verdient, krijg je hem. Je kunt de stap daar sneller maken. Dat is toch een verschil met PSV,” vervolgt Schuurs. “Kijk naar Armando Obispo. Die is in mijn ogen echt goed genoeg om te spelen in PSV 1, maar hij moet geduld hebben.”

Schuurs maakte in de winterstop al de overstap naar Amsterdam, maar werd direct weer verhuurd aan zijn oude club. “Ik ben tijdens de gesprekken vanaf het begin heel stellig geweest dat ik dit seizoen in Sittard af wilde maken. Het is ook eigenlijk nooit ter sprake gekomen om direct naar Ajax te gaan. Ik was kennelijk overtuigend genoeg geweest.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >