Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reiziger en jeugdopleiding Ajax vallen in de prijzen

Michael Reiziger mocht een paar weken geleden al de kampioensschaal als trainer van kampioen Jong Ajax omhoog houden, maar als toetje legt hij nu ook beslag op de Rinus Michels Award, als beste trainer in de Jupiler League.

11 mei 2018 - 16:40
UsershyraDesktopajax_dataimages1667158729d469aa21ecc5818b5bbda1_normal
Blije gezichten bij Reiziger en Ouaali. En terecht! © Pro Shots

Natuurlijk was Reiziger blij, maar tegelijk ook bescheiden. Hij wees vooral naar zijn spelersgroep. “Dit is een prachtige prijs voor de jongens. We hebben een pittig jaar achter de rug, met diepte- en hoogtepunten,” stelt hij in De Telegraaf.

“De jongens lieten zien dat ze met tegenslag kunnen omgaan en daar is deze prijs een mooie beloning voor,” aldus Reiziger, die samen met Winston Bogarde een mooi duo vormde langs de lijn bij Jong Ajax. Mike Snoei (Telstar), Henk de Jong (De Graafschap), Dick Lukkien (FC Emmen) en Gerard de Nooijer (FC Dordrecht) maakten ook kans op de onderscheiding, maar Reiziger hield ze uiteindelijk allemaal achter zich in de verkiezing.

Overigens viel niet alleen Reiziger in de prijzen, ook de jeugdopleiding van Ajax kreeg waardering op het druk bezochte trainerscongres in Zwolle. De Amsterdamse jeugdopleiding was met de opleiding van PSV en AZ in de race en kwam als eerste over de finish.

Said Ouaali ziet de onderscheiding als een mooie waardering voor een traject dat zes jaar geleden werd gestart. “Het doel is steeds om de randvoorwaarden zo te creëren dat spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Er breken veel jeugdspelers door bij de eigen club en daar zijn we heel trots op.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >