Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Raiola trekt van leer tegen Ajax: 'Wie is hier de geldwolf?'

Als het steeds over Mino Raiola gaat, is het ook wel aardig om te horen wat Raiola er zelf van vindt. Onnavolgbaar komt in de buurt als je zijn reactie hoort, al legt hij ook wel een vinger op wat zere plekken. Grappig is dat Raiola juist Ajax verwijt te willen verdienen.

11 mei 2018 - 11:13
UsershyraDesktopajax_dataimages213d95b115f7df045c67d3918ca28db8_normal
Rond spelers van Raiola is helaas altijd gedoe, zeker bij Ajax. © Pro Shots

Ajax onderneemt al een maand of tien pogingen om het contract van Justin Kluivert open te breken, maar dat wil nog niet echt lukken. Sterker nog, beide partijen kunnen elkaar totaal niet vinden en dat heeft vooral te maken met de kwestie vraag versus aanbod.

We weten dat Raiola het onderste uit de kan wil voor de spelers die hij begeleidt en dat is natuurlijk prima, maar je kunt soms ook een beetje ver gaan. Bijvoorbeeld als je wilt dat Kluivert de best verdienende speler van Ajax moet worden, plus flinke clausules voor als het later wel tot een transfer komt.

“Het enige waarvan ik tot nu toe beschuldigd word, is dat ik mijn vak uitoefen en mijn speler verdedig. Dus ik zie het allemaal als compliment,” stelt Raiola tegenover Quote. “Het enige wat tot nu toe is gebeurd, is dat Justin niet bijtekent. Dat wil toch niet zeggen dat hij weg wil.”

Die uitspraak is op zich al opmerkelijk, maar daarna maakt Raiola het nog iets bonter. “Nee, Ajax wil dat hij bijtekent zodat ze geld kunnen vragen. Wie is hier de geldwolf?” Het klopt natuurlijk dat Ajax een centje wil overhouden aan het opleiden van Kluivert, maar om nu te stellen dat de club zich gedraag als geldwolf...

Marc Overmars is inderdaad van de centen, maar hij vertelde zelfs een keer niet de absolute hoofdprijs aan Tottenham Hotspur te vragen om dat hij meer waarde hecht aan een goede relatie en het verkopen van de volgende speler in de volgende zomer. Raiola denkt er anders over. “De hele domme goegemeente heeft het erover dat ik Justin naar de uitgang duw. Als Ajax wil dat hij blijft, hoeven ze zijn contract niet te verlengen.”

De zaakwaarnemer sluit een langer verblijf van Kluivert in de Johan Cruijff Arena niet uit, maar dan moet er wel iets veranderen. Of verbeteren, beter gezegd. De selectie moet op peil worden gebracht. “Ajax wil verlengen omdat ze anders niet kunnen verdienen, maar soms kun je ook verdienen omdat je een beter elftal op de been brengt. De echte vraag is: waarom wil iedereen toch weg bij Ajax?”

Dus Kluivert wil wel weg? En zijn nieuwe protegé Matthijs de Ligt ook? En het is puur toeval dat beide spelers behoren tot de stal van Raiola? Verder is het natuurlijk best zorgelijk dat diverse spelers een ‘interne vertrekwens’ hebben, al zijn dat ook de consequenties van het halen van de finale van de Europa League.

En het is wel eens rustiger geweest rondom de poppetjes die het bij Ajax voor het zeggen hebben. Maar een jochie als Kluivert moet eerst maar eens zorgen dat hij in Amsterdam uitblinkt voordat Raiola met zulke hoge eisen komt aanzetten.

Afijn, op naar de volgende aflevering van deze fijne soap...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >