Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lamprou neemt supporters de spreekkoren niet kwalijk

Voor de tweede keer mocht Kostas Lamprou het doel van Ajax verdedigen. En voor de tweede keer leverde dit gemor op vanuit het uitvak. Tijdens het uitduel met Excelsior (1-2) was het gemor zelfs duidelijk hoorbaar. Die sentimenten horen erbij, stelt de keeper.

07 mei 2018 - 13:53

De eerste keer dat Lamprou plaatsnam onder de lat was tijdens de bekerwedstrijd tegen De Dijk, in Volendam, die in 1-4 eindigde. Het uitvak was daar niet op volle sterkte, wie weet viel het daarom zondag in Kralingen wel meer op dan eerder dit seizoen.

“Ik heb veel te horen gekregen. Dat heeft te maken met mijn verleden bij Feyenoord en het eigen doelpunt is dan net een momentje waarop ze tegen mij tekeer kunnen gaan,” stelt Lamprou tegenover Voetbal Inside. “Het hoort erbij, je hebt het niet in de hand.”

Lamprou vindt het niet fijn, maar weet hoe het werkt. De Griek vertrok met gemengde gevoelens uit de opleiding van Ajax, vond onderdak bij Feyenoord en er gaan nog wel wat foto’s rond waarin hij hartjes overheeft voor De Kuip.

Een beetje Ajacied vindt De Kuip ook best oké, vanwege de vele overwinningen, maar niet vanwege het sentiment rondom de Stadionclub. “Het is nu eenmaal zo en als de supporters iets willen roepen, heb ik het niet in de hand. Het is niet zo dat ik het leuk vind, maar ik moet me ervoor afsluiten. Ik neem de supporters niets kwalijk.”

Lamprou was na twintig minuten betrokken bij het eigen doelpunt van Matthijs de Ligt, die de bal te hard terugspeelde en daarmee zijn eigen keeper passeerde. De doelman van dienst had graag gezien dat de verdediger de bal kopte. Dan was er niets aan de hand geweest.

“Juist omdat het veld zo stroef was en ik wist dat de bal omhoog zou springen, wilde ik de afstand tussen Matthijs en mij verkleinen zodat hij de bal terug kon koppen,” verduidelijkt Lamprou zijn keuze om het doel te verlaten.

Lamprou was in het uitvak duidelijk hoorbaar, maar De Ligt kreeg er niets van mee. “Matthijs hoorde mij niet. Hij speelde terug en de bal ging in het doel. Ik ben blij dat iedereen daarna rustig is gebleven en we de drie punten mee terugnamen naar Amsterdam.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >