Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Labyad ontkent keuring bij Ajax en vermoedt dubbelganger

De Telegraaf wist het zeker: Zakaria Labyad was betrapt tijdens zijn medische keuring op Sportpark De Toekomst. De speler zelf zegt nu echter van niks te weten en vraagt zich af of hij wellicht een dubbelganger heeft.

10 mei 2018 - 07:24
UsershyraDesktopajax_dataimages012ca517750082c65c3e53baa3534212_normal
I'm gonna run to you! © Pro Shots

Labyad en Ajax worden al sinds de aanwezigheid van Erik ten Hag aan elkaar gelinkt. Er zou zelfs een vierjarig contract klaarliggen voor de creatieve middenvelder, maar de beoogde aanwinst ontkent ondertussen in alle toonaarden. 

Woensdagavond verscheen Labyad voor de camera van Fox Sports, na de play-off wedstrijd tussen FC Utrecht en sc Heerenveen. Lang ging het over de wedstrijd, maar uiteindelijk kwam natuurlijk ook de vermeende overgang naar Ajax ter sprake. 

“Ik sta hier niet in mijn Ajaxshirt toch,” stelt Labyad droogjes tegenover de verslaggever. Een duidelijke glimlach is waarneembaar en wellicht veelzeggend. “Ik heb het wel meegekregen, maar er is niks van waar,” klinkt het stellig.

Dat is toch bijzonder. Is er dinsdag dan geen keuring geweest? “Nee,” stelt Labyad. Maar komt die er dan ook niet? “Nee.” Okay, okay. Volgt er dan überhaupt een transfer richting Amsterdam? “Dat zal blijken na de play-offs. Ik wil niks te maken hebben met randzaken en de toekomst. Ik hou mijn nu bezig met FC Utrecht, dat ben ik de club verplicht.”

Labyad stelt ook dat hij niet met Ajax heeft gesproken. “Mijn zaakwaarnemer is bezig met transfers, ik hou me er zelf niet mee bezig.”

We merken allemaal vanzelf wel hoe het de komende weken loopt. Labyad zegt in elk geval ‘te zijn geschrokken’ van de berichtgeving in De Telegraaf. “Ik wist er niks vanaf. Misschien heb ik een dubbelganger die daar is geweest,” zo vraagt hij zich lachend af.

Het wordt een lange transferzomer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >