Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Koeman is benieuwd of Kluivert de juiste keuze maakt

Ook Ronald Koeman is benieuwd waar de toekomst van Justin Kluivert ligt. De negentienjarige Kluivert staat te boek als talent en als het Nederlands elftal iets goed kan gebruiken dan is het en frisse impuls, maar dan moet je jezelf wel blijven ontwikkelen. De vraag blijft of dit het geval is...

20 mei 2018 - 16:40
UsershyraDesktopajax_dataimages2f576d402a1303efa088da0ed939b4b7_normal
Het logo van de KNVB heeft Kluivert nog niet gezoend. © Pro Shots

De situatie mag duidelijk zijn: Kluivert vindt het nog maar zeer de vraag of Ajax de juiste plek is om zich verder te ontwikkelen en – ingefluisterd door Mino Raiola – liet hij wat gekke dingen in de krant zetten die velen doen twijfelen over de echte intenties van het spel dat wordt gespeeld.

Kluivert werd vorige keer voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal, al ontbreekt hij dit maal. De grote vraag is wat gemeengoed wordt: Kluivert in Oranje of mist niemand hem straks als hij niet wordt opgeroepen? Ook Koeman is benieuwd hoe het allemaal uitpakt.

“Ik ben heel benieuwd of Kluivert een volgende stap gaat maken en of dat een stap is die hij ook echt nodig heeft,” aldus Koeman tijdens een persconferentie van het Nederlands elftal in aanloop naar weer twee oefenpotjes. Die uitspraak doet vermoeden dat de bondscoach een beetje raar opkijkt van de huidige situatie.

“Alle ophef heeft er niets mee te maken dat ik Justin niet heb opgeroepen. Ik wilde vorige keer eigenlijk Steven Bergwijn oproepen, maar die was geblesseerd. En Eljero Elia wil ik ook graag aan het werk zien. Justin gaat nu met Jong Oranje enkele belangrijke wedstrijden spelen,” vervolgt de keuzeheer.

Koeman houdt ook de situatie rond Matthijs de Ligt in de gaten. De verdediger schijnt interesse op te wekken van zo'n beetje iedere Europese topclub en zou deze zomer wel eens de stap richting de top kunnen zetten. De Ligt lijkt meer klaar voor promotie, al gaat hij niet weg zonder na te denken.

“Ik vind dat jonge spelers vooral zoveel mogelijk minuten moeten maken. Dat heeft puur met hun ontwikkeling te maken. Soms heeft een vroege stap naar het buitenland goed uitgepakt, maar soms ook niet. Dat is per individueel steeds anders. Ik heb daar ook met De Ligt over gesproken. Ik laat dan aan hen weten wat ik van de situatie vind en wat ik zou adviseren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >