Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert gaat nog even door met nadenken over toekomst

Justin Kluivert speelde dinsdagavond met Jong Oranje 1-1 gelijk tegen Jong Paraguay. Na afloop was er nog een rondje strafschoppen, waarbij Oranje aan het langste eind trok. Kluivert gaat nu op vakantie om nog eens goed na te denken over wat hij nou eigenlijk wil.

30 mei 2018 - 10:38
UsershyraDesktopajax_dataimagesdb1c23297b477bd24952167a5aab1b06_normal
Waar ligt de nabije voetbaltoekomst van Kluivert? © Pro Shots

Na afloop van het duel meldde FOX Sports zich bij de aanvaller van Ajax om eens te peilen hoe het er inmiddels allemaal voor staat. Kluivert kan de vragen inmiddels wel dromen en zet zijn beste glimlach maar weer eens op. “Ik ga eerst genieten van mijn vakantie. Ik moet kijken hoe het gaat lopen. Er komen spannende momenten aan voor mij.”

Of Kluivert volgend seizoen nog voor Ajax speelt? Dat is ook 'zeker' een mogelijkheid, zo bevestigt de Ajacied voor de draaiende camera. De kans dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, lijkt tamelijk klein. Kluivert wil zijn tot de zomer van 2019 lopende contract in elk geval niet verlengen en er lijkt buitenlandse interesse genoeg in de jonge speler.

Of het een met het ander te maken heeft, dat is onduidelijk, maar Kluivert werd door bondscoach Ronald Koeman niet opgeroepen voor het grote Oranje. De nationale ploeg oefent de komende periode tegen Slowakije en Italië. De jongeling ging daarom met de beloften mee naar Zuid-Amerika voor wat oefenpotjes.

“Ik vind dit ook heel leuk hoor,” vertelt Kluivert met een blij hoofd als hij de vraag krijgt voorgelegd of hij niet teleurgesteld was dat hij zich bij de beloftenploeg moest melden. De Ajacied beaamt bovendien dat het wel lekker was om even weg te zijn uit Nederland, gezien alle gedoe rondom zijn persoon, zeker na zijn veelbesproken interview in de Volkskrant.

Volgens Kluivert was het duel met de leeftijdsgenoten uit Paraguay leerzaam. “Het is een nieuwe ervaring voor ons. Tegen een Zuid-Amerikaanse ploeg spelen is toch anders dan we gewend zijn, dat leren we nu. Misschien weten we nu wat we kunnen verwachten en kunnen we daarop inspelen. We zijn een ervaring rijker. Ze spelen met veel passie.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >