Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Oranje wint ruim; Kluivert komt niet van bank af

Je voeten laten spreken is nogal lastig als het seizoen er op zit. Voor Justin Kluivert, momenteel hoofdrolspeler in een heuse transfersoap, diende zich vrijdag alsnog een mogelijkheid aan om te laten zien wat hij waard is. Maar Kluivert, hoewel geselecteerd voor Jong Oranje, kwam in een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Bolivia niet van de bank af.

26 mei 2018 - 14:13
UsershyraDesktopajax_dataimagesfe0dd967918701c298bf4148c31eccda_normal
Het trainingspak bleef aan. © Pro Shots

Kluivert, de enige Ajacied in de selectie van coach Art Langerer, zag vanaf de bank hoe thuisploeg Bolivia na ruim twintig minuten op voorsprong kwam. Enige minuten later zorgde FC Groningen-speler Juninho Bacuna voor de gelijkmaker. Overigens gingen beide keepers niet vrijuit bij de eerste twee treffers.

Nog voor de rust zorgde PSV’er Sam Lammers voor de 1-2. Na rust scoorde Lammers wederom, waarmee hij zijn ploeg op een comfortabele voorsprong zette. Doordat Bolivia nog probeerde om terug te komen in de wedstrijd, gaf het veel ruimte weg. Hetgeen Nederland de mogelijkheid gaf nog een keer te scoren. Ditmaal was Lammers de aangever, en zag het publiek wederom Bacuna scoren.

Naast Kluivert kwamen ook Indy Groothuizen, Joël Drommel en Denzel Dumfries niet van de bank af. Het ligt in de lijn der verwachting dat een aantal van deze namen wel minuten gaan maken in de wedstrijd tegen Paraguay dinsdag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >