Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga ook volgend seizoen trainer van Ajax onder 19

John Heitinga begint na de zomer aan zijn tweede seizoen als trainer van Ajax onder 19. Het vlaggenschip van de opleiding greep dit seizoen naast de landstitel, maar er volgt volgend seizoen dus een herkansing.

25 mei 2018 - 10:22
UsershyraDesktopajax_dataimages15273eb2908cb58fb6bc6312ff2ace51_normal
Heitinga begint na de vakantie aan zijn tweede seizoen als trainer. © Pro Shots

Niet dat kampioen worden in de jeugd de hoogste prioriteit heeft, dat is met name het ontluiken van talent, maar het is altijd leuk om aan het einde van het seizoen met een schaal in je handen te staan.

Die eer is dit keer weggelegd voor PSV onder 19, al stonden de Ajacieden aan het einde van het reguliere seizoen dik bovenaan. Helaas verdampte de KNVB deze voorsprong zodra de kampioenspoule van start ging.

De impuls van 'aankopen' bleek niet genoeg, in de Uefa Youth League evenmin. Paris Saint-Germain was in de play-offs, op de drempel van het hoofdtoernooi, te sterk na strafschoppen. Of Onder 19 volgend seizoen Europees actief is, moet nog blijken.

“Trots te kunnen melden dat ik ook volgend seizoen aan het roer sta bij Ajax onder 19. Morgen de seizoensafsluiting tegen FC Utrecht. Volgend seizoen de titel én talentontwikkeling het doel,” kondigt Heitinga aan.

De pas 34-jarige Heitinga stopte in 2016 als actief voetballer bij Ajax en zette niet lang daarna zijn eerste stappen als trainer. Ontwikkeling van de trainer zal ook een doel zijn, want het bestaat niet dat hij al is uitgeleerd. Wie weet waar het Heitinga brengt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >