Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie spreekt met Ten Hag over geliefde rol op middenveld

We zijn Frenkie de Jong een klein beetje uit het oog verloren. De Ajacied raakte in februari geblesseerd aan zijn enkel, speelde sindsdien geen enkele wedstrijd meer en kijkt nu vooruit naar het volgende seizoen.

07 mei 2018 - 15:00
UsershyraDesktopajax_dataimages3449e360479a167ca713e084169f3593_normal
Heeft Ajax de opvolger van Ziyech niet gewoon al in huis? © Ajax Images

Voor zijn blessure stond hij, misschien wel tot zijn eigen verbazing, vooral centraal achterin opgesteld, naast zijn maatje Matthijs de Ligt. Dat vulde hij wonderwel goed in, maar voor komend jaar richt hij zich toch echt op een positie op het middenrif van Ajax, zo laat hij weten in Het Parool.

De Jong vertelt ook dat hij hierover al heeft gesproken met Erik ten Hag. “Met het oog op mijn persoonlijke ontwikkeling en voor mijn carrière is het beter als ik op het middenveld speel. Ook de trainer ziet een middenvelder in mij,” verklapt de speler die overigens niet uitsluit dat hij nooit meer centraal achterin zal spelen.

“Als het echt beter is voor het team om centraal in de defensie te spelen, zoals afgelopen seizoen het geval was, dan doe ik dat,” legt De Jong uit. Het is dan wel met frisse tegenzin, zo veel is duidelijk. “Als je een beetje kunt voetballen, dan moet je je eigenlijk overal op het veld kunnen redden, maar mijn beste plek is op 8 of op 10, die van aanvallende, creatieve middenvelder.”

Het zijn toch interessante woorden. Ajax zoekt een opvolger voor Hakim Ziyech, maar wie weet vult De Jong die positie straks wel doodleuk in. Het kan allemaal zomaar.

Hopelijk kan De Jong snel weer aanhaken, want de tijd tot de voorbereiding op het komende seizoen is eigenlijk maar kort. Volgens de middenvelder zit er wel schot in het herstel van zijn enkel, maar hij vraagt zich wel af wat nu het beste voor hem is: nu langer doortrainen of straks na de vakantie eerder beginnen?

“Ik neig naar het eerste,” stelt De Jong die de komende weken zo fit mogelijk probeert te worden, zodat hij in de derde week van juni gelijk bij de groep kan aansluiten. Dat zou voor iedereen goed nieuws zijn, want Ajax moet immers al vroeg pieken.

“Eind juli, als we de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League spelen, dan sta ik er. Scherp. En uitgerust.” Door wie hij op het middenveld wordt geflankeerd is nog wel een klein beetje de vraag. Wie gaan, wie blijven en wie komen?

De Jong stelt daarover niet met zijn collega’s te praten. “Ik heb toch geen invloed op de keuze van een ander,” legt hij uit. “Als iemand het beter vindt om te vertrekken, dan moet hij vertrekken. Bij Ajax zal evengoed een sterke selectie staan.”

Die kan Justin Kluivert in zijn zak steken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >