Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Colombianen weten het zeker: Ajax trekt aan Benedetti

Het speelt al enkele dagen en wanneer iets zo hardnekkig blijkt, delen we het graag met jullie. Ajax wordt gelinkt aan Nicolas Benedetti. De spelmaker van Deportivo Cali staat te boek als een van de grootste Colombiaanse talenten en zou naar Amsterdam verkassen.

24 mei 2018 - 10:24
UsershyraDesktopajax_dataimagesa7a27dbd9aff71f791d7fa570050f6cc_normal
Hier zien we Benedetti in het groene shirt van Deportivo Cali. © Pro Shots

Diverse Colombiaanse media, van radiostations tot kranten, zijn ervan overtuigd dat Ajax honderd procent van de transferrechten van Benedetti overneemt. Dit alles voor de lieve som van zo'n 9 miljoen euro, waarmee weer blijkt dat geld inderdaad geen thema is.

Benedetti is een dynamische spelmaker, die bekend staat om zijn steekballen en koppelt hier ook het nodige scorend vermogen aan. ‘De Dichter’ luidt zijn bijnaam. De 21-jarige boetseert aanvallen en, zonder ook maar een filmpje te bekijken, klinkt het als een type-Ziyech.

Laat de toekomst van Hakim Ziyech (25) nu net onzeker zijn in Amsterdam. Als het even kan, trekt hij deze zomer naar een grote Europese club. We weten helemaal nog niet of Benedetti de opvolger van Ziyech moet worden, maar het zegt wel iets over de spelers op wie Ajax jacht maakt.

Benedetti wordt nog niet gelinkt aan de echt grote clubs, zoals met Davinson Sánchez het geval was, maar hij schijnt zich wel in de kijker gespeeld te hebben van diverse MLS-clubs. Dit alles binnen honderd duels namens Cali, waarvoor hij op zijn zeventiende debuteerde.

Als Benedetti inderdaad naar Ajax komt, hopen we dat-ie succesvoller wordt dan Mateo Cassierra en Luis Manuel Orejuela, die bij dezelfde club vandaan komen. Hier staat weer tegenover dat Cassierra en Orejuela niet werden omschreven als het grootste talent van Colombia.

Het is op dit moment nog een beetje veel als, als, als en misschien, maar zoals gezegd: Benedetti wordt nu al bijna een week met Ajax in verband gebracht. Dit alles door diverse bronnen uit Colombia. Ajax is helaas nooit zo geneigd om te reageren op transfergeruchten.

We zijn benieuwd naar verdere ontwikkelingen. In de tussentijd kun je mooi een uitgebreid profiel over Benedetti lezen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >