Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Als Borussia Dortmund mag kiezen, gaat het voor De Ligt

De toekomst van Matthijs de Ligt houdt al een tijdje de gemoederen bezig. Niet alleen in Amsterdam, maar in zo’n beetje half Europa. De beslissing valt in Abcoude, waar De Ligt woont. Borussia Dortmund vreest dat het al kansloos is voordat het de jacht opent.

28 mei 2018 - 10:59
UsershyraDesktopajax_dataimages86e617818a36751c7a56be5dba852132_normal
We zijn erg benieuwd naar de toekomstplannen van De Ligt. © Pro Shots

De Ligt is op zijn negentiende basisklant bij Ajax, draagt zelfs de aanvoerdersband, stond in een Europese finale en vormt mede het centrale duo van de verdediging van het Nederlands elftal. Geen wonder dat je jezelf dan in de belangstelling voetbalt bij clubs.

En ook nog eens bij niet de minste clubs. Half Europa maakt jacht op De Ligt, of hij nu wel of niet besluit dat het tijd wordt voor de stap naar een buitenlandse competitie. Borussia Dortmund haakt echter al af, het waant zich kansloos.

BVB behoort tot de betere clubs van Europa en plaatste zich zelfs tijdens een goeddeels mislukt seizoen ‘gewoon’ voor de Champions League. Het wordt nu tijd voor een flinke renovatie en De Ligt is een gewenste versterking, maar het komt er waarschijnlijk niet van.

“Als Borussia Dortmund de luxe heeft om zelf een keuze te maken, kiest het voor De Ligt,” schrijft het doorgaans goed geïnformeerde Kicker. “Het enige probleem is dat De Ligt in de belangstelling staat van bijna alle grote clubs.”

Daar komt het verhaal van de transfervergoeding nog eens bij. De waarde van De Ligt wordt in Duitsland op zo’n 40 miljoen euro geschat, maar dit bedrag kan zomaar nog eens een stukkie verder oplopen. Ajax is immers niet van plan te verkopen.

Als Ajax spelers als De Ligt nu al gaat verkopen, kan het de jeugdopleiding net zo goed opdoeken. Althans, dat stelde Marc Overmars recent. Later deze zomer blijkt vanzelf of deze uitspraak standhoudt, maar het is alvast grappig dat een club als Dortmund vreest naast De Ligt te grijpen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >