Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wordt beschermd bij loting tweede CL-voorronde

Als Ajax zijn eerste Europese tweeluik winnend afsluit, is het in ieder geval geplaatst voor een groepsfase. Daar komt bij dat de Ajacieden een beschermde status genieten tijdens de loting voor de tweede voorronde van de Champions League.

08 mei 2018 - 15:14
UsershyraDesktopajax_dataimages55b9a83b0ed611222b7e116ff4b9557d_normal
Nog eventjes en dan zwaaien we eindelijk weer met vlaggetjes. © Sjoerd Tullenaar

Nog niet alle mogelijke tegenstanders zijn bekend, maar zeker is wel dat Ajax de op papier zwaarste oppositie ontloopt in zijn jacht op een toegangsbewijs voor de groepsfase van de Champions League dan wel Europa League. De tweede voorronde overleven volstaat al om in het vangnet van de Europa League terecht te komen.

Een beschermde status biedt natuurlijk geen enkele garantie op succes, zoals we de laatste seizoenen hebben mogen ervaren. Maar het is altijd fijn om de sterkste clubs te ontlopen, zodat we ons in ieder geval kansrijk kunnen wanen. Als er wordt gewonnen, begint het daarna pas echt leuk te worden.

Het rijtje mogelijke tegenstanders waar Ajax als eerste tegenover kan komen te staan, is nog niet volledig, maar zeker is wel al dat FC Basel wordt ontlopen. Dat is best fijn, want de Zwitsers presteren over het algemeen best aardig in Europa.

Het lijkt ons ook fijn om de Turkse nummer twee te ontlopen. Dit lukt sowieso als Besiktas beslag legt op de tweede plaats, maar die strijd ligt nog volledig open. En anders vestigen we onze hoop op warme of koude ballen.

Zoals het er op dit moment naar uitziet, behoort het weer tot de mogelijkheden om Paok Saloniki te treffen. Maar ook dat kan nog veranderen. We komen bij jullie terug als er meer valt te melden.

Als je zelf wilt puzzelen hoe en wat, raden we je aan om de schitterende website van Bert Kassies te raadplegen. Zonder dollen, dit is altijd een uitstekende bron voor de nodige achtergrondinformatie ten tijde van de voorronde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >