Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen winnen en lijken klaar voor kampioenskraker

Het kapotspelen van een tegenstander kan je dit seizoen wel aan de dames van Ajax overlaten, ook SC Heerenveen delfde in het tweede bedrijf het onderspit. Het werd 3-0, waarmee de Amsterdammers met een goed gevoel de topper met FC Twente tegemoet gaan.

19 mei 2018 - 00:26
UsershyraDesktopajax_dataimagesea620a3d3e53feca73f543a81675f265_normal
Ajax Vrouwen staan weer een stapje dichter bij de titel. © Sjoerd Tullenaar

Bijzonder was dat de twee Belgische selectieleden afhaakten voor het duel van vrijdag. Davina Philtjens en Nicky van den Abeele moesten zich wegens ziekte afmelden. De ziektekiemen leken de Nederlandse speelsters niet te deren, al liep het in de eerste helft niet van een leien dakje.

Dat het in de eerste helft minder gaat dan in de tweede helft is een terugkerend fenomeen bij de vrouwen. Zodoende raakte de ploeg van Benno Nihom niet van de leg toen het bij rust de kleedkamer opzocht, zonder een hoop gecreëerd te hebben.

Alsof het amusement willens en wetens voor de tweede helft was bewaard, regende het in de tweede helft kansen. En het moet gezegd: ook voor SC Heerenveen. Het eerste moment dat het publiek deed opveren was bij een kans voor Marjolijn van den Bighelaar. Helaas kon zij niet adequaat op de geboden kans reageren.

Na ruim een uur spelen viel het openingsdoelpunt. Kelly Zeeman was de gevierde vrouw nadat zij een panklare voorzet binnen de doelpalen plaatste. De aangever van goal één, maakte zelf goal twee. Desiree van Lunteren wist namelijk een misser van de Friese doelvrouw af te straffen en verschafte haar ploeg daarmee lucht. Enkele minuten later completeerde Van den Bighelaar het feestje door de 3-0 binnen te schuiven. In een tijdsbestek van tien minuten gooide Ajax de wedstrijd volledig in het slot.

Als gezegd: maandagavond wacht de absolute kraker met concurrent FC Twente. Bij winst op de tukkers kan Ajax zich zelfs tot kampioen kronen. Het zou de tweede titel op rij betekenen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >