Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen kampioen dankzij winst op FC Twente!

Ajax Vrouwen heeft de landstitel in de eredivisie geprolongeerd! Het eerste matchpoint werd direct benut door FC Twente met 1-2 te verslaan. Dankzij de overwinning op de enige overgebleven rivaal is de ploeg van trainer Benno Nihom niet meer te achterhalen.

21 mei 2018 - 16:29
UsershyraDesktopajax_dataimages34c4d97e7690e6d456fdd475f7c12eee_normal
Het zijn succesvolle tijden voor Van Lunteren en de Ajax Vrouwen. © Pro Shots

Ajax Vrouwen hikte best een tijdje tegen succes aan, maar inmiddels wordt de ene na de andere prijs in de wacht gesleept. Er werd vorig jaar beslag gelegd op de dubbel en ook dit seizoen liggen de rood-witte vrouwen hiervoor nog op koers.

Het eerste deel van de dubbel is in ieder geval binnen. Er werd in Hengelo onder een heerlijk lentezonnetje gewonnen van Twente, al sloeg de schrik even toe toen de tukkers op voorsprong kwamen. Hoe onverdiend ook, er moest een inhaalrace worden opgestart.

Dat lukte! Marjolijn van den Bighelaar bracht de stand vlak voor rust alweer in evenwicht en kort na de thee hielp Desiree van Lunteren de Ajax Vrouwen aan een voorsprong. Van den Bighelaar dacht halverwege de tweede helft haar tweede te maken, maar de bal werd net op tijd door Twente weggewerkt.

Hoe dan ook, die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en daarmee is het gat – vijf punten – definitief geslagen. Ajax Vrouwen is op de laatste speeldag niet meer te achterhalen en weer een schaal rijker! Of de beker hieraan wordt toegevoegd, weten we 2 juni. 

Die dag wordt de KNVB-bekerfinale gespeeld. Tegenstander is PSV. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >