Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen boekt duidelijke zege in kampioenspoule

Het lijkt erop dat Ajax Vrouwen op tijd de smaak te pakken heeft. Kwalificatie voor de KNVB-bekerfinale is al een feit en ook in de kampioenspoule van de eredivisie gaat het crescendo. Ajax Vrouwen was zondag met maar liefst 0-4 te sterk voor PEC Zwolle.

06 mei 2018 - 22:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesd498d9f3ccc62a264b8fc653901caf27_normal
Nog niets is zeker, maar het gaat best lekker met Ajax Vrouwen. © Sjoerd Tullenaar

PEC slaagde er tegen het einde van de reguliere competitie nog in twee punten af te snoepen van de koploper, maar dit keer was het absoluut een maatje te klein. De productie werd gelijkmatig verdeeld met twee treffers voor en na rust.

Desiree van Lunteren had met twee doelpunten een groot aandeel in de ruime overwinning. Van Lunteren was vanaf de aftrap scherp en scoorde in de derde en twaalfde minuut. De tweede keer was er wel een rebound voor nodig omdat de eerste poging de paal trof.

Goals drie en vier vielen zoals gezegd na rust. Linda Bakker schoot van afstand raak en ook Inessa Kaagman pikte haar doelpuntje mee. Ajax Vrouwen kan nu achterover leunen en kijken wat concurrent FC Twente maandag doet. Twente neemt het op tegen PSV.

Het verschil bedraagt op dit moment vijf punten, maar dit kan weer anders zijn de volgende keer dat Ajax Vrouwen het veld betreedt. De ploeg van trainer Benno Nihom heeft volgende week namelijk een vrije ronde en kan daarna zomaar slechts nog in verliespunten koploper zijn.

Ajax Vrouwen is nu halverwege de kampioenspoule en dus is het nog even wachten op de ontknoping van het seizoen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >