Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Cape Town moet punten inleveren en degradeert

Ajax Cape Town heeft zeer slecht nieuws gekregen van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond. De bond oordeelde dat de club Tendai Ndoro niet had mogen opstellen. Ajax Cape Town moet punten inleveren en komt daardoor onderaan te staan, met degradatie als gevolg.

15 mei 2018 - 12:58
UsershyraDesktopajax_dataimages521ec934499ea13b2e6ff262f85ce39d_normal
Ajax heeft geregeld talenten uit Kaapstad over de vloer. © Ajax Images

Het grote probleem is dat Ndoro dit seizoen bij drie clubs onder contract heeft gestaan, terwijl de Fifa een maximum van twee heeft ingesteld. Je mag wel geregistreerd worden door een derde club, maar speelminuten zijn uit den boze.

Er is hierover in Zuid-Afrika al het hele seizoen veel te doen, maar Ajax Cape Town bleef gebruikmaken van Ndoro. Dat komt de club nu duur te staan. Het vege lijf leek gered met dank aan een goede eindsprint, al stond er nog wel een nacompetitie op het programma.

Die nacompetitie kan Ajax Cape Town nu vergeten, omdat drie duels worden omgezet in een reglementaire nederlaag van 0-3. Een van die duels was met directe rivaal Platinum Stars, dat nu mag uitkomen in de herkansingsronde. Ook zijn er diverse boetes opgelegd.

Er is nog geen reactie van Ajax Cape Town op de uitspraak van de Zuid-Afrikaanse bond. De satellietclub van Ajax kan ervoor kiezen om in beroep te gaan bij internationaal sporttribunaal CAS, maar dat vormt geen enkele garantie op een goede afloop.

Er zit voor Ajax Cape Town waarschijnlijk niets anders op dan een herstart te maken in de Zuid-Afrikaanse Jupiler League. Welke gevolgen dit verder heeft voor de club, valt nu moeilijk in te schatten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >