Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zes zaken die opvielen tijdens Ajax - AZ

Ajax heeft de tweede positie in de eredivisie veiliggesteld. De ploeg van Erik ten Hag won de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-0 van AZ. Zes zaken die ons opvielen in de Johan Cruijff Arena.

29 april 2018 - 16:29
UsershyraDesktopajax_dataimages3002612182ceac340c0c87156c59b0bd_normal
Justin Kluivert gooide de wedstrijd op fraaie wijze in het slot. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Ongeslagen in Johan Cruijff Arena
Ajax - AZ was de eerste officiële wedstrijd in de officiële Johan Cruijff Arena. De eerste helft was een stuk minder amusant dan de tweede. Ajax domineerde en kreeg enkele kansen. De beste was raak. Matthijs de Ligt tolde en dolde en zijn voorzet belandde op het hoofd van Donny van de Beek die geheel ongedekt tussen twee AZ-verdedigers doelman Marco Bizot verschalkte: 1-0.

Na de thee gooide Justin Kluivert - die een van zijn mindere wedstrijden speelde - de wedstrijd zeer fraai in het slot met een geplaatst schot in de kruising. De aanval die daaraan vooraf ging, was prachtig. Hakim Ziyech gaf een strakke dieptepass op het hoofd van Klaas Jan Huntelaar, waarbij de spits de bal panklaar legde voor de aanstormende Kluivert. Na die treffer geloofde AZ het wel en probeerde Ajax het eigen publiek in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen nog wat moois voor te schotelen. Dat lukte vlak voor tijd via David Neres die de bal mooi in de bovenhoek krulde.

Mazraoui basis, Kristensen bank
Erik ten Hag liet dit seizoen al meerdere keren weten dat hij onder de indruk is van Noussair Mazraoui. De Marokkaan kreeg in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen als rechtsback een basisplaats en hield daarmee Rasmus Kristensen op de bank. Mazraoui kon terugkijken op een goed optreden en werd vijf minuten voor het laatste fluitsignaal gewisseld voor Jurgen Ekkelenkamp, terwijl Kristensen vlak voor tijd in het veld kwam voor David Neres. Benieuwd hoe deze concurrentiestrijd zich volgend seizoen voltrekt.   

Applaus voor Appie
Natuurlijk had iedere Ajacied graag gezien dat de club dit seizoen de 34ste landstitel had gepakt. Juist in dit seizoen, waarin het drama van Abdelhak Nouri zulke diepe sporen bij alle Ajacieden achterliet. Helaas bleef dat sportief succes uit, maar de manier waarop de volledige Johan Cruijff Arena in de 34ste minuut stilstond bij de kleine geliefde Ajacied, bezorgde menigeen opnieuw kippenvel.  

Fraaie ereronde Jong Ajax
De rust van Ajax-AZ werd benut om de kampioenen van Jong Ajax in het zonnetje te zetten. De ploeg van Michael Reiziger en Winston Bogarde hadden een dag eerder de landstitel in de eerstedivisie veroverd door op de slotdag met 2-1 van MVV te winnen. Aanvoerder Leon Bergsma droeg de titel vanaf de middenstip nogmaals op aan ‘de man die Jong Ajax op de kaart heeft gezet’, zoals hij Abdelhak Nouri zelf omschreef. Na die mooie woorden liep de selectie een ereronde vergezeld van een daverend applaus.

Gefluit en mager applaus voor de beleidsbepalers
Vlak voor de aftrap nam algemeen directeur Edwin van der Sar het woord en bedankte de seizoenkaarthouders en de fans die Ajax overal achterna reisden. Een meerderheid van het publiek liet op dat moment de onvrede blijken over het voor de vierde achtereenvolgende maal titelloze seizoen. Van der Sar benadrukte dat het team de steun nodig heeft en dat ‘we het samen moeten gaan doen volgend seizoen’. Na de korte toespraak wenste hij de fans namens de club een goede zomer en ontving hij een mager applausje vanaf de tribunes.  

Adieu Mitchell en Nick
De supporters namen voor de aftrap afscheid van twee Ajacieden. Zowel Mitchell Dijks als Nick Viergever kregen uit handen van directeur Voetbalzaken Marc Overmars een Ajaxborstbeeld. Welke mooie woorden de twee spelers meekregen, bleef onduidelijk aangezien Overmars de microfoon niet gebruikte en het hield bij een persoonlijk onderonsje.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >