Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman snapt nog steeds niets van penalty na handsbal

Why always me? Mario Balotelli liet ooit eens een shirt bedrukken met die tekst en die gedachte zal ook wel door het hoofd spoken van Joël Veltman. De aanvoerder beleefde in Groningen een middag om snel te vergeten. Hij veroorzaakte een penalty en pakte een rode kaart. Maar was het terecht?

02 april 2018 - 13:26
UsershyraDesktopajax_dataimages075130fd8c096739dc19e6cff4ed51a9_normal
Veltman kan hier natuurlijk gewoon heel weinig aan doen... © Pro Shots

Het zit Veltman de laatste weken sowieso niet echt mee. De verdediger steekt niet in zijn allerbeste vorm en wordt de ene keer rechtsachter gezet en de andere keer centraal achterin. Dit als hij al nodig is, want hij zit bij Ajax soms op de bank en wordt bij Oranje niet eens meer uitgenodigd.

Kortom, het voetballeven lachte Veltman wel eens harder toe. Erik ten Hag gunde zijn captain tegen FC Groningen een nieuwe kans, maar het werd een bewogen middag. Ajax speelde belabberd en ook Veltman kon zich niet aan de malaise onttrekken. Sterker nog, hij deelde erin mee.

Een feestje vieren omdat Klaas Jan Huntelaar met de 1-2 Ajax in veilige haven schoot, zat er ook al niet in. Veltman maakte het winnende doelpunt mee ergens in de catacomben of kleedkamer omdat hij net met een rode kaart was weggestuurd.

Hij is niet te spreken over de manier waarop de verwijdering tot stand kwam. “Na die tweede gele kaart komt het moment van de eerste gele kaart nog eens naar boven en dan denk ik wel dat het onterecht is. Bij die tweede... Ja, ik zet 'm zo en raak de bal en zijn voet,” geeft Veltman toe in de microfoon van Fox Sports.

“Het lijkt alsof de aanvaller de bal voor me speelt en weg is dus een gele kaart is prima. Maar bij die penalty zit nul procent opzet, ik hou mijn arm ook niet anders. We krijgen voorlichting van de KNVB en als je een voorzet blokt met je hand neem je een risico, maar ik raak de bal eerst en via Mahi komt de bal daarna tegen mijn arm.”

“Ik ging naar Blom toe en daarom kreeg ik een gele kaart. Hij zei dat ik een slaande beweging maak, maar het is gewoon een lichaamsbeweging dus zeker geen penalty. Die bal van Groningen was tekort, ik kom ertussen, taktak, zwaartekracht.”

Onderaan de streep kon Veltman natuurlijk niet content in de spelersbus stappen. “Ik had een paar goede momentjes, maar ook een paar wat mindere. Ik leg wat risico in mijn spel en probeer de middenvelders te zoeken en het achterin neer te zetten. Tevreden of niet? Dat doet er niet toe, maar uiteindelijk ben ik ontevreden omdat ik een rode kaart krijg.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >