Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman lijkt tegen PSV terug te keren in de basiself

We moeten een kleine slag om de arm houden, maar het ziet ernaar uit dat Joël Veltman tegen PSV kan rekenen op een basisplaats. De aanvoerder zat de laatste tijd nog wel eens op de bank en liep tegen een schorsing aan, maar is beschikbaar voor de topper.

13 april 2018 - 15:38
UsershyraDesktopajax_dataimages3501b6334f2e09e5410e0590fdf53f56_normal
Als Veltman speelt, komt hij Lozano vast weer tegen. © Pro Shots

Erik ten Hag hield tijdens de persconferentie in aanloop naar PSV-uit zijn kaarten tegen de borst, maar zinspeelde wel op het opstellen van Veltman. “Dat zou heel goed kunnen," merkt de trainer op na enig aandringen.

De grote vraag is of Veltman, als hij speelt, rechtsachter of in het hart van de verdediging wordt opgesteld. Anders gezegd: moet Rasmus Kristensen plaatsmaken of staat Max Wöber zijn positie af? Beiden zijn nog relatief nieuw bij Ajax.

Daar wil Ten Hag niets over zeggen om de tegenstander nog eventjes in het ongewisse te laten. “Voor mij is dat een weet, maar dat gaan jullie zondag zien,” kaatst hij de bal handig terug.

“Ik ga daar niet op in, want dan leg ik een deel van ons strijdplan bloot en dat wil ik niet,” vervolgt de trainer, die ook de rebound ontwijkt. Want als we het gaan zien, dan speelt Veltman toch? “Als ik hier op inga, verklap ik ons plan.”

Ten Hag wil nog wel aangeven waar hij rekening mee houdt, maar dat blijft een beetje vaag. “Je kijkt van wedstrijd naar wedstrijd, maar ook naar fases in het seizoen en vorm, de tegenstander, wat is er nodig? En daar baseer je een strijdplan op.”

Veltman toonde zich tijdens eerdere toppers dit seizoen van grote waarde voor Ajax. Hij wist toen precies op het randje te balanceren, zonder erover te gaan. Precies dat kan de ploeg in het Philips Stadion prima gebruiken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >