Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek stipt weer gebrekkige wedstrijdinstelling aan

Donny van de Beek weet zeker dat PSV in eigen stadion geen kampioen wordt tegen Ajax. Bij Ajax Life vinden we dat een tamelijk gewaagde uitspraak, maar we hopen natuurlijk wel dat de Ajacied gelijk heeft.

04 april 2018 - 13:20
UsershyraDesktopajax_dataimagese09b0fe41664dc0361bbac15c3a4991e_normal
VDBeek stelt dat Ajax op strijd werd afgetroefd in Groningen. © Pro Shots

Zolang de buit nog niet is verdeeld is er hoop. Niet zoveel hoop, maar toch, hoop. Ook Van de Beek geeft de hoop op de landstitel nog niet op vertelt hij in Voetbal International, al weet hij ook dat Ajax dan eerst maar eens zelf alles moet winnen. En precies dat is allemaal niet zo vanzelfsprekend, helaas.

“Over de titelrace moeten wij niets zeggen. We moeten van week naar week kijken, alles winnen en zien hoe het loopt. Het klopt dat het in Eindhoven kan worden beslist, maar dat zal niet gebeuren. PSV gaat tegen ons in ieder geval geen kampioen worden,” stelt Van de Beek kordaat.

Laten we hopen dat deze stellige bewering zondag 15 april niet als een boemerang terug in zijn gezicht kletst. Je kunt je voorstellen dat PSV’ers niets liever willen dan de schaal pakken, terwijl de Ajacieden beteuterd staan toe te kijken.

En hoewel Van de Beek daadkrachtig klinkt, zijn de optredens van Ajax dat veel te vaak niet. Uit bij Vitesse ontbrak al de absolute beleving en wil om te winnen en ook in Groningen was het spel erbarmelijk en werd Ajax lang opgejaagd door de thuisploeg.

Van de Beek weet het zelf ook. “Het was gewoon slecht. Vooral het eerste uur. De tactiek werkte niet, we kwamen niet in de wedstrijd, maar het lag vooral aan onze instelling. Op strijd werden we afgetroefd, vergelijkbaar met Vitesse-uit.”

Dat zijn wederom pijnlijke en chagrijnig makende teksten, zoals we die niet voor het eerst dit seizoen hoorden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >