Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDBeek recyclet oude Arena-stoeltjes tot eigen tribune

Donny van de Beek gaat dit seizoen zorgvuldig om met zijn kansen, maar nu blijkt de middenvelder ook buiten de lijnen erg effectief. Hij bezorgde zijn jeugdploeg Veensche Boys namelijk 600 oude arena-stoelen, die in Nijkerk een nieuw leven krijgen op de eigen tribune van Van de Beek.

21 april 2018 - 02:07
UsershyraDesktopajax_dataimagescce3704788b3995960408e1833dbfb06_normal
Dit seizoen bracht Donny geen prijzen, maar wel veel goals en een eigen tribune. © Pro Shots

Vrijdag legde de in Nijkerkerveen geboren international de eerste steen van de tribune die zijn naam zal dragen. Het is voor een ploeg als Veensche Boys prachtig om een speler als Van de Beek voort te brengen, maar niet alleen zijn naam kent waarde voor de tweedeklasser. Van de Beek betaalt de tribune namelijk helemaal zelf. We gaan er voor het gemak maar vanuit dat dat niets te maken heeft met het eerbetoon an sich.

Overigens zijn alle stoeltjes met zorg uitgekozen, omdat de clubkleuren van Ajax en Veensche Boys niet matchen. De jeugdploeg van Van de Beek speelt namelijk in het blauw, een kleur die in het oude stadion veelvuldig terugkwam. Deze stoeltjes zijn dus verhuisd naar Nijkerkerveen.

De historische foto's van Donny op de bouwplaats vind je hier

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >