Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDBeek kan wel raden wat Ajacieden in het uitvak dachten...

Donny van de Beek wond er na de benauwde 2-1-zege op FC Groningen geen doekjes om. Ajax was slecht. Zeer slecht. En niet voor het eerst kwam de ploeg op achterstand. Waar gaat het fout en hoe voorkom je dat?

01 april 2018 - 20:26
UsershyraDesktopajax_dataimages8f3945331ef500609bf4a7aa1e449790_normal
Opluchting alom bij Van de Beek en matchwinnaar Huntelaar

Door Sander Zeldenrijk

Donny, over een gestolen overwinning gesproken…
“Ja, echt onterecht natuurlijk. We zijn wel tot het laatst blijven knokken en staan nu met drie punten. Dat is ook wel een keer lekker. Echt een bizarre wedstrijd. Groningen-uit is altijd een lastige wedstrijd. Vorig seizoen speelden we hier ternauwernood gelijk.”

Jullie spel verliep moeizaam. Wat zei Erik ten Hag tegen jullie in de rust?
“Ook een beetje tactisch natuurlijk. Die hangende rechtsbuiten (Doan) kwam er elke keer als extra middenvelder bij waardoor zij steeds de vrije man konden vinden. Dat ging al fout. We kregen er geen druk op en werden weggespeeld. Verder waren ze veel scherper in de duels en tweede ballen.”

Het matige spel deed denken aan de eerste helft tegen Vitesse in Arnhem…
“Dat gevoel had ik heel eerlijk gezegd tijdens de wedstrijd zelf ook een beetje. Het Vitesse-uit-gevoel kwam weer naar boven. Ook een moeilijk veld en een knokwedstrijd. Was een beetje vergelijkbaar. Alleen nu staan we wel met drie punten en toen verloren we. Ik snapte de onvrede in het uitvak wel, ja. Die denken ook 'tsjezus wat zijn zij aan het doen'. Het was gewoon erg matig. Maar uiteindelijk zullen ze het ook wel lekker vinden dat we eens op z’n Duits winnen.”

Jullie komen vaak op achterstand. Hoe verklaar jij dat? Worden alle afspraken wel nagekomen?
“Er waren wel een paar dingen die afgesproken waren en die niet gebeurden. Bij iedereen wel. We hebben het nu over tactiek, maar zij waren feller en wonnen gewoon de duels. Daar begint het mee. Dat is de basis. Duels pakken en net zo scherp zijn als je tegenstander. Volgende week moeten we gewoon fris op het veld staan. Nu kom je ermee weg.”

Hoe was het om tijdens de interlandperiode even weg te zijn bij Ajax?
“Dat was wel lekker. Even je kop leegmaken en samenspelen met andere jongens. Denk dat het voor iedereen wel even goed was.”

Oranje staat aan het begin van een nieuw tijdperk, terwijl dit seizoen eigenlijk naar zijn einde sukkelt. Merk je dat in mentaal opzicht?
“Natuurlijk. Het is iets nieuws. Dat is altijd goed. Een mooie, goede ervaring met jongens die bij andere clubs spelen. Hoor je ook hoe zij denken en spelen. Dat is alleen maar goed voor je, denk ik. Over de titelrace moeten wij niets zeggen. Wij moeten van week naar week kijken en alles winnen en zien hoe het loopt. PSV gaat tegen ons in ieder geval geen kampioen worden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >