Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet Ziyech hard werken aan zijn mindere punten

We worden het in de discussie over Hakim Ziyech als Ajaxspeler waarschijnlijk nooit allemaal met elkaar eens. Erik ten Hag heeft nu toch wel een bijzondere toevoeging in petto, zo in aanloop naar de topper tussen PSV en Ajax.

13 april 2018 - 14:13
UsershyraDesktopajax_dataimagesbb2f9712b570049ff94ccfb8174dd80b_normal
Ten Hag schuift de laatste weken wat meer met Ziyech. © Pro Shots

Er lijkt geen middenweg te bestaan rondom Ziyech. Je trekt hem aan of je stoot hem af, het is zwart of wit. Het zorgde voor fluitconcerten en applaus, voor zowel gejuich als gebaartjes. Eeuwig twistpunt: rendement.

Het rendement van Ziyech is de laatste weken beter en beter, terwijl zijn balverlies afneemt. Er worden in ieder geval geen ‘records’ meer neergezet van 47 verspeelde ballen in een tijdsbestek van negentig minuten.

“Hakim is ontzettend effectief de laatste weken. Ik tel uit mijn hoofd vijf goals en twee assists. Hij steekt in een blakende vorm, zou ik maar zeggen, en voor hem is het nu de uitdaging om dat ook in een topwedstrijd te doen,” merkt Ten Hag op.

Daarna wordt het pas echt interessant. “Hakim heeft de laatste weken bewust gewerkt aan zijn mindere punten, aan het laten ontstaan van de eindpass en eindactie. Hij werd bekritiseerd om zijn vele balverlies, omdat hij op het verkeerde moment risico in zijn spel legde en daarna pas de eindpass kwam. Dat doet hij de laatste weken erg goed.”

Er bestaat een vrij concreet risico dat Ziyech zijn laatste paar potjes in het shirt van Ajax tegemoet gaat. Is Ten Hag niet bang dat Ziyech te belangrijk is voor de ploeg en er na de zomer geen creativiteit meer overblijft?

Nee, zo blijkt. “Het is ook weer niet zo dat Ajax alleen maar Ziyech is,” meent de coach. “Ik geef vaker aan hoeveel verschillende doelpuntenmakers we hebben en er schuilt veel meer effectiviteit in onze ploeg dan alleen Ziyech.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >