Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag overweegt vrijheden Ajacieden in te perken

Het slechte optreden in Groningen (1-2) kan nog wel eens een staartje krijgen. Erik ten Hag liet zijn manschappen redelijk vrij in aanloop naar het duel met de FC, maar de eerste helft was beneden alle peil en werpt de vraag op of Ajacieden wel met vrijheid kunnen omgaan.

05 april 2018 - 18:07
UsershyraDesktopajax_dataimages0ee454c12bdb2dfcb41b31ce9d78445d_normal
Ten Hag zal iets meer schoolmeester moeten spelen. © De Brouwer

Door Kevin Van Nunen

Ten Hag was het tijdens het persmoment in aanloop naar Heracles-thuis niet met veel suggesties eens, maar de opmerking van Ajax Life dat het hem moet zijn tegengevallen dat afspraken niet werden uitgevoerd, kon hem best bekoren.

Juist als er vermoeidheid speelt van het reizen rondom interlands, moet je kunnen terugvallen op een basis. En in de basis moet je van elkaar weten wie wat doet. “De focus, de aandacht, is na de interlands dan toch even weg. Je geeft de selectie bepaalde vrijheden, maar hoe ze ermee moeten omgaan, is blijkbaar moeilijk,” stelt Ten Hag.

De trainer wijst op de jeugdigheid van de selectie, maar dat is een beetje gemakkelijk. Ajax stelt zichzelf ten doel om de beste jonge ploeg van Europa te zijn en dan mag een potje als Groningen-uit ook na een interlandweek geen pijn aan de ogen doen.

“Het valt me tegen dat afspraken niet werden nagekomen, maar ik vergeet niet dat het gaat om jonge spelers, die nog niet weten hoe ze hiermee moeten omgaan. Dat is voor deze groep een aandachtspunt, laat ik het zo zeggen.”

Moet Ten Hag zich dan meer opstellen als een schoolmeester? “De spelers zijn nog heel erg jong, ze moeten nog in een bepaalde mentale hardheid komen. Dat zijn ze nog niet gewend, zo bleek zondag. Er zijn wel wat middelen voor om dit te bereiken, maar je hebt ook met een tegenstander te maken.”

De trainer liet in het midden welke vrijheden hij wil opofferen en op welke manier dat moet gebeuren. Het verbaasde Ten Hag trouwens dat de aanwezige journalisten moeite hadden om te geloven dat een interlandweek je concentratie op clubniveau kan verstoren.

“Het is toch logisch dat je van alles meemaakt bij een landenploeg? Dit gebeurt overal op de wereld en het is iets van alle tijden. Bij ons was het zondag erg zichtbaar. Of ik mezelf iets verwijt? Altijd, want ik ben verantwoordelijk. Maar ik heb het ook goed gedaan, want uiteindelijk hebben we gewonnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >